politie uniform 7Een 36-jarige man hield zich in een Zoetermeerse winkel niet aan de corona voorschriften. Hij werd daarop aangesproken en reageerde hierop met een schietgebaar en dreigende taal. De politie ging naar de man op zoek.

De man bezocht maandagmiddag 6 april een bouwmarkt en trok zich niet veel aan van de corona maatregelen die nu gelden in de winkel. De beveiliger van deze zaak sprak de man hier over aan en vroeg hem voldoende afstand te houden tot andere klanten en personeel. De man was hier niet van gediend en begon de beveiliger te bedreigen. Hij stak zijn vinger uit en maakte een schietgebaar. Daarbij dreigde hij later terug te komen om verhaal te halen. 

De gegevens van het voertuig waarmee de man vertrok werden aan de politie doorgegeven en daaruit bleek dat de man nog een gevangenisstraf uit had staan. Toen de auto van de verdachte niet veel later werd gesignaleerd op de A12, was het een kwestie van tijd voordat de politie de man op het bureau had. Daar wees een speekseltest uit dat de 36-jarige verdachte onder invloed was van harddrugs. Hierna is er bloed bij hem afgenomen voor onderzoek. 

De verdachte zal voor moeten komen voor bedreiging en het rijden onder invloed.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-