cobra2Agenten hebben twee verdachten aangehouden voor schietincidenten bij uitgaansgelegenheden Cobra en Magnum. Maandag 17 en dinsdag 18 februari werden twee mannen, Rotterdammers, van 19 en 20 jaar aangehouden.


De twee worden verdacht van schietincidenten bij nachtclub Magnum aan de Van der Hagenstraat en Cobra aan de Amsterdamstraat in Zoetermeer. De eerste verdachte, een 20-jarige man uit Rotterdam, werd maandagochtend aangehouden in zijn woonplaats. De tweede verdachte, een 19-jarige man die ook uit Rotterdam komt, werd dinsdagochtend aangehouden in de gevangenis in Schiedam. Beide verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau waar zij worden gehoord. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De schietincidenten bij uitgaansgelegenheden in Zoetermeer hebben voor de politie de hoogste prioriteit. Burgemeester Aptroot is dan ook blij dat de verdachten zijn aangehouden: “De schietincidenten zijn onacceptabel. Goed werk van de politie dat zij de verdachten hebben opgespoord.”

 

Club Cobra en Club Magnum

Beide nachtclubs zijn inmiddels gesloten, na meerdere incidenten waarbij met vuurwapens geschoten werd of handgranaten werden neergelegd. Het laatste schietincident bij Club Magnum dateert van 13 september 2019, de club werd toen voor een half jaar gesloten en kreeg geen nieuwe exploitatievergunning meer. Club Cobra was voor het laatst open op 7 november 2019 en gaf daarna zelf aan de exploitatie te stoppen.

Foto: archiefbeeld Club Cobra

-advertenties-

-goede doel-