Door een keukenbrand in een woning aan de Cornelis van Eerdenstaat in de wijk Dorp, moesten dinsdagavond 4 februari mensen hun huis uit. De brandweer schaalde op naar middelbrand.

brandweer 2wagensIn een appartement aan de Cornelis van Eerdenstraat ontstond rond 19.00 uur brand in de keuken. Als snel werd dit een uitslaande brand aan de achterkant van de woning. De brandweer schaalde op naar middelbrand en ontruimde een aantal aangrenzende woningen.

Deze keukenbrand werd geblust en direct erna sloeg de brandweer een aantal ramen kapot om de woning te ventileren. Dit omdat er te weinig ramen waren die open konden worden gezet. De rook werd gemeten, totdat duidelijk was dat alle koolmonoxide uit de woning was verdwenen. Door rookschade is de woning tijdelijk niet bewoonbaar. 

Twee personen zijn in de ambulance nagekeken, zij wonen boven het appartement met de keukenbrand. Na onderzoek konden zij weer naar huis. De bewoner is echter wel naar het ziekenhuis overgebracht, waarschijnlijk omdat hij teveel rook heeft binnen gekregen.  

Na het blussen moest het brandweerpersoneel op zoek naar de konijnen, die vrij in het huis hadden rondgelopen. Tijdens de werkzaamheden van de brandweer zagen deze knagers kans om te ontsnappen. Of ze allemaal gevonden zijn is nog niet duidelijk.

-advertenties-

-goede doel-