De hondjes Puk en Milow moesten even wachten in de auto. De motor draaide, dus was het lekker warm binnen. Maar plots drukte één van de honden de deurvergrendeling in en zaten de hondjes opgesloten.

pukEnmirlowOp vrijdagmiddag 24 januari mochten Puk en Milow mee met de baas om iemand te helpen verhuizen. Bij aankomst bij het huis, bleven de hondjes even in de auto wachten. Met de motor en dus de kachel aan, was het binnen prima toeven. Maar toen één van de honden de knop van de automatische deurvergrendeling aanraakte, ging de wagen op slot. De politie werd gebeld met de vraag of zij de hondjes konden bevrijden. 

De politie stond daar even met de handen in het haar totdat zij bedachten om de verzekeraar te bellen en de voertuigenhulpdienst in te schakelen. En terwijl iedereen druk aan het bellen was, kwam het baasje op een goed idee. Zij herinnerde zich ineens dat zij met de hondjes regelmatig het spelletje: "Wie komt er in mijn huisje?" speelde. Dit is voor de hondjes altijd een reden om wild enthousiast te worden.

Het baasje ging voor de auto staan, spreidde haar armen uit en riep: "Wie komt er in mijn huisje!"  Puk en Milow begonnen door de auto te rennen en springen. Hierbij raakten zij op een gegeven moment het knopje aan dat de deur opende.  Kort daarna konden de hondjes echt bij het baasje in de armen springen.

 

Bron: Politie Zoetermeer

 

-advertenties-

-goede doel-