ELuPKTgWoAE7U4GNegen mensen, waaronder een agent, zijn met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht na een brand in een flat aan de Dunantstraat in Driemanspolder. De brand ontstond zaterdagochtend 14 december rond 4.30 uur in de keuken van een galerijwoning op de 4e etage.

Bij de brand kwam veel rook vrij, de brand werd snel opgeschaald naar ‘middelbrand’ vanwege de te verwachten inzet van de hulpdiensten. Hierop zijn in totaal 7 ambulances met spoed opgeroepen om de slachtoffers te behandelen. Vijftien mensen zijn in de ambulance onderzocht op rookinhalatie. Negen personen hadden veel rook ingeademd en zijn voor verder onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. Ook een hond uit één van de woningen werd opgevangen door de Dierenambulance.

Brandweer en politie hebben uit voorzorg 4 etages ontruimd. De woning waar de brand ontstond is zwaar beschadigd en voorlopig onbewoonbaar. De overige bewoners konden rond 7 uur in de ochtend weer terug naar hun woning. Stichting Salvage is aanwezig om de bewoners bij te staan.

Burgemeester Aptroot liet zich ter plaatse op de hoogte stellen van de gebeurtenissen. Hij was vol lof over de hulpdiensten: "Geweldige inzet hulpdiensten".

Foto: twitterbericht burgemeester Aptroot

-advertenties-

-goede doel-