DSC 4152Het openbaar ministerie heeft naar buiten gebracht dat er twee mannen zijn opgepakt die met bomvesten en autobommen een aanslag wilden plegen. Beide mannen zijn Zoetermeerders. Na een tip van de AIVD is de politie een onderzoek gestart.

De twee mannen zijn 20 en 34 jaar en afkomstig uit Zoetermeer. Eén van de mannen werd maandag 25 november op straat in Den Haag aangehouden, de ander werd gearresteerd in zijn woning in Zoetermeer. Hierbij werden geen explosieven gevonden, maar lagen er in de woningen wel wapens en een mobieltje met verschillende simkaarten.

De twee werden al een tijdje in het oog gehouden, nadat er bij de AIVD berichten binnen kwamen dat deze mannen op jihadistische gronden een aanslag van plan waren aan het einde van dit jaar. Waar dit precies had moeten plaatsvinden heeft het OM niet naar buiten gebracht. Infiltranten van de politie kwamen te weten dat deze mannen met explosieven een aanslag wilden doen. Het OM laat weten dat deze infiltranten waardevolle informatie hadden verzameld. 

Of zij al in het bezit waren van explosieven is onduidelijk. Donderdag 28 november zullen de verdachten voorgeleid worden aan de rechter-commissaris.

Burgemeester Aptroot: “Dankzij het intensieve werk van het Openbaar Ministerie, de AIVD en de Politie, zijn er vandaag twee Zoetermeerse inwoners aangehouden die verdacht worden van het voorbereiden van een terroristische aanslag. Naast de schrik van de aanhouding in onze stad, is het geruststellend dat de diensten hun werk goed doen. Als gemeente volgen we het lopende strafrechtelijk onderzoek uiteraard op de voet.”

-advertenties-

-goede doel-