taartTwee inbrekers dachten op zondagochtend 3 november om 5.30 uur hun slag te kunnen slaan in een woning aan de Fats Wallerrode in Buytenwegh. Bij aankomst van de politie namen de inbrekers de vlucht en verstopten zich in de wijk. De politiehond wist daar wel raad mee.

Meteen al bij aankomst van de agenten kon de achtervolging op de twee inbrekers in gang worden gezet. Plots wisten de verdachten uit het zicht van de politie te raken en zich te verstoppen. De agenten hielden de vluchtroutes goed in de gaten en de hondenbegeleider met politiehond  kwam ter plaatse. Zelfs na dreiging met het loslaten van de hond, bleven de dieven zich verschuilen. Omdat dit geen resultaat had, is besloten de hond los te laten. De hond pikte meteen het spoor op en rende de bosjes in. Hij beet daarna eerst de ene verdachte en zou ook de tanden in de tweede verdachte hebben gezet. 

De verdachten konden worden ingerekend en zijn overgebracht naar het bureau. Of zij goederen uit de woning hebben meegenomen is niet duidelijk. 

De woningeigenaar heeft de politie bedankt met taart en nam ook hondenkoekjes mee voor de speurhond.

-advertenties-

-goede doel-