De politie bevestigt dat er zaterdag 19 oktober geschoten is bij Club Cobra in de Amsterdamstaat. In eerste instantie werd gezegd dat het mogelijk om vuurwerk ging, maar na onderzoek blijkt dat het toch schoten waren. Aptroot sluit de club voor twee weken.

cobra2Het wapengeweld bij uitgaansgelegenheden als Club Magnum en Club Cobra blijft aanhouden. De beide clubs zijn op last van de burgemeester gesloten geweest en Club Magnum is inmiddels alweer gesloten. Nu politie onderzoek uit wijst dat er daadwerkelijk geschoten is, komt de burgemeester met een maatregel tegen de club. Net als is eerdere gevallen wordt een club voor twee weken gesloten en neemt de burgemeester later een besluit of er meer maatregelen moeten volgen. 

Burgemeester Aptroot zegt: "In verband met een schietincident in de vroege ochtend van zaterdag 19 oktober jl. heb ik besloten club Cobra voor de duur van twee weken te sluiten. Op basis van het onderzoek door politie besluit ik na afloop van die twee weken of, en zo ja welke nadere maatregelen ik neem."

De burgemeester kan sluiting opleggen van een half jaar of langer. Eerder gebeurde dat al bij Club Magnum.

De politie zoekt meer informatie over het schietincident en roept getuigen op zich te melden via 0900 8844.

In september gaf club Magnum via youtube een filmreactie op de sluiting van hun club.
 

-advertenties-

-goede doel-