Het schietincident van zaterdag 5 oktober heeft nog een staartje. Na de arrestatie van een 19-jarige man in een woning aan de Gershwinrode te Buytenwegh is later een 18-jarige man aangehouden in Den Haag. Hij zou de bestuurder zijn van de vluchtauto.

20191005 155646Het lijkt er op dat het schietincident van zaterdag 5 oktober aan de kruising Gershwinrode en de Muzieklaan een vuurgevecht was tussen twee partijen. Aan de ene kant was er de man die door het Arrestatie Team uit de woning is gehaald. Het gaat hier om een 19-jarige man. Onduidelijk is of hij de bewoner was van de woning. 

Aan de andere kant van het vuurwapengeweld zouden enkele mannen zijn geweest die na het schieten zijn weggerend en in een auto zijn gestapt. Later is deze auto aangetroffen aan de Boekweitkamp in Den Haag. Daar is een 18-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. De man uit Den Haag is in hechting genomen en de auto is in beslag genomen voor nader onderzoek.

Volgens omstanders is de politie later op de dag teruggekomen naar het plaats delict omdat er kogelinslagen zouden zijn bij de woning aan de overkant van de Gershwinrode.

De politie sluit niet uit dat er meer arrestaties in deze zaak zullen volgen. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Graag komt de politie in contact met getuigen of mensen die meer weten over de toedracht van dit schietincident en vraagt aan getuigen zich te melden via  0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Lees ook: arrestatie-na-schietincident-gershwinrode

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-