politieburo 2Een 25-jarige man uit Zoetermeer en een 19-jarige man uit Delft zijn aangehouden op verdenking van afpersing. Zij zouden zeker 15 mannen hebben afgeperst. Ze deden dit via een dating site, waar een vrouw vroeg om een naaktfoto.

De twee mannen werden maandag 30 september opgepakt in een actie van de politie Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg. Hun slachtoffers kwamen op een datingsite en raakten aan de praat met een dame. Al snel was er een klik en vroeg de vrouw om een naaktfoto. Van een date kwam het echter niet.

In plaats daarvan kregen de slachtoffers een appje met de mededeling dat zij geld moesten overmaken, zodat hun foto’s niet openbaar werden gemaakt. Het geld werd in veel gevallen overgemaakt, maar een aantal slachtoffers deed aangifte. Hierop werd een groot onderzoek gestart door de politie. Al snel werd duidelijk dat minimaal 15 slachtoffers geld hadden overgemaakt naar de afpersers, maar dat er nog veel meer slachtoffers zijn. Gemiddeld werd er 900 euro per slachtoffer over gemaakt.

De verdachten zitten vast en het onderzoek gaat verder.

De politie komt graag in contact met mannen die zijn afgeperst en nog geen aangifte hebben gedaan. Hun verhaal kan de zaak tegen deze twee verdachten verder versterken.

-advertenties-

-goede doel-