Vlak bij de Mandelabrug op de A12 is auto gecrasht. Het voertuig is over de middenvangrail gevlogen en op de andere kant van de snelweg in de brand gevlogen. Dit gebeurde op dinsdagavond 11 juni. De A12 is in beide richtingen afgesloten geweest.

 

A12 nr1

 

Hoe het ongeluk is ontstaan wordt door de politie onderzocht. Waarschijnlijk is de bestuurder in botsing gekomen met een andere auto, waardoor hij de macht over het stuur kwijt is geraakt. Daarna is de wagen over de middenvangrail gevlogen en op zijn kop neergekomen op de andere rijrichting van de A12. Kort daarna is de auto in brand gevlogen.

 

A12 nr2

Het mag dan ook een klein wonder heten dat de inzittenden op tijd de auto uit konden komen voordat deze in de brand vloog. drie mensen zijn met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waarvan één met spoed.

Om goed hulp te kunnen verlenen werd de A12 direct afgezet. Daarna is de snelweg nog lange tijd afgesloten geweest voor onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Ook moesten er veel brokstukken van de weg gehaald worden. Dit kom pas nadat alle sporen door de politie waren vastgelegd en er met een helikopter foto's vanuit de lucht waren gemaakt.

 

Foto's: Roy Wolters

-advertenties-

-goede doel-