De bestuurster van een bestelbus lijkt de 'laagte' van het viaduct aan de Voorweg totaal fout ingeschat te hebben. Met een enorme klap kwam de wagen klem te zitten en moesten de hulpdiensten een helpende hand toesteken.

 

 

Voorweg1 Voorweg2
Viaduct duidelijk te laag Bestelbus stevig klem 

 

 

Volgens omstanders was er bij de klap ook een flink gekraak te horen. Dit alles omdat de bestuurster niet door had dat haar bestelbus toch echt te hoog was voor het viaduct. Dit is de onderdoorgang van de Afrikaweg. Door de vaart van de wagen kwam deze al snel muurvast te zitten.

 

Voorweg3 Voorweg4
Detail van de beschadigde laadruimte Bestelbus onder de brug vandaan

 

Hulpdiensten kwamen ter plaatsen. Het laadruim van de wagen werd overgezet naar een andere wagen. Ook lieten ze de banden leeglopen om de bestelbus te laten zakken. Ondertussen bleek er ook nog olie te lekken uit de auto. Uiteindelijk is de zwaar beschadigde bestelbus onder het viaduct uitgesleept en daarna afgevoerd. Het viaduct heeft van het ongeval flinke schade gekregen. Er stonden al groeven in het beton van eerder aanrijdingen aan de onderkant van het viaduct en daar zijn nog een paar diepe 'wonden' bijgekomen.

Voorweg5

De bestuurster hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

 

Foto's: Roy Wolters, Spa Media

  

 

 

-advertenties-

-goede doel-