cobra schietenClub Cobra, waar dinsdagavond weer schoten gelost werden, wordt per direct voor twaalf maanden gesloten door de burgemeester. Bij heropening wordt de club sluitingstijden opgelegd, zij mogen niet meer na 01:00 ’s nachts geopend zijn.

Club Cobra in het Zoetermeerse Stadshart is gisteravond wederom getroffen door een geweldsincident. Ditmaal zijn dinsdagavond 19 februari in de late avond kogels van een zwaar kaliber aangetroffen. Zij zijn vanaf de Engelandlaan over de rails van de RandstadRail en over de openbare weg op het horecabedrijf afgevuurd. Reizigers in de RandstadRail en gebruikers van de openbare weg hadden het slachtoffer kunnen worden, aldus burgemeester Aptroot.

 

El Sultana

Ook nachthoreca El Sultana krijgt verdere sancties opgelegd. Het nachtrestaurant werd op last van de burgemeester twee weken geleden gesloten. Burgemeester Aptroot: “Omdat ik tot op heden, conform de afspraak, nog geen veiligheidsplan van de eigenaar heb ontvangen, heb ik besloten de sluiting van dit horecabedrijf met twee weken te verlengen.”

Naast de verlenging van twee weken krijgt het bedrijf ook een formele waarschuwing. Na een volgend incident zal El Sultana ook sluitingstijden opgelegd krijgen, wat inhoudt dat zij elke dag om 01:00 uur moeten sluiten.

-advertenties-

-goede doel-