hennep1De Zoetermeerse henneptrein, een samenwerking tussen politie en organisaties in de stad zoals energieleveranciers en woningbouw, is weer op stoom. In een woning aan de Weteringdreef werd een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld door de politie.

Naar aanleiding van een anonieme melding deed het hennepteam nader onderzoek. Dit leverde onder andere een positieve stroom meting en een afwijkend warmtebeeld tijdens een warmtescan op. Bij een inval in de woning werd een kweekruimte aangetroffen waar 121 planten stonden te bloeien. Tevens bleek, na onderzoek van de watervoorziening en elektrische installatie, dat er sprake was van diefstal van water en stroom. In de woning was niemand aanwezig. 

 

Thuistelers hard aanpakken

Het kweken van hennep is illegaal en gevaarlijk, vaak wordt illegaal stroom afgetapt waardoor brand kan ontstaan. Achter de kwekerijen gaan vaak criminele organisaties schuil. Zoetermeer pakt deze organisaties, maar ook thuistelers hard aan.

Het is daarom belangrijk dat u altijd een melding doet als u een vermoeden heeft van een hennepkwekerij bij u in de buurt.

U kunt een melding doen bij de politie via: 0900-8844 (lokaal tarief), of anoniem bij: Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 (gratis) .

-advertenties-

-goede doel-