Een grote kettingbotsing door gladheid op de toerit A12 Zoetermeer met meer dan 25 betrokken voertuigen. Donderdagochtend 31 januari rond 07.30 liep het uit de hand, bestuurders verloren de grip op de weg en anderen konden niet meer remmen.

ongevalA12Binnen korte tijd stonden auto's door elkaar op de weg en was er veel schade. Hulpdiensten moesten alle auto's af om te kijken of er slachtoffers waren. Drie mensen raakten gewond, waarvan er twee naar het ziekenhuis zijn overgebracht. De hulpdiensten spoten nummers op de auto's om zo het overzicht van het ongeluk te krijgen. Onze reporter ter plaatse kon zag het nummer 25 als hoogste nummer, maar het is niet zeker of er toch niet meer voertuigen bij dit ongeluk betrokken zijn geraakt.

Door het ongeval ontstond er een file tot aan het Malieveld in Den Haag. 

Bergers hebben er nog een flinke tijd over gedaan om alle voertuigen weg te halen. Een aantal zijn total loss, maar de totale schade is nog niet in te schatten.  

 

 

Op Twitter zet Gwoon..Arthur deze foto, waarop goed is te zien hoe de auto's genummerd zijn door de hulpdiensten.

 

Op de #A12 13,0a afrit #Zoetermeer mag @Vreugdenhil_ de berging opstarten. Wagen 25 staat als eerste op het #bergingsvoertuig nog 24 te gaan. Daarna zal de afrit schoongemaakt door onze #Zoabcleaner pic.twitter.com/M8cnb7tfUQ

— Gwoon...Arthur. (@gwoonArthur) January 31, 2019

 

 Foto: Rijkswaterstaat

-advertenties-

-goede doel-