Burgemeester Aptroot heeft de gemeenteraad met een brief geïnformeerd over het optreden van de politie na een vechtpartij aan het Kurkhout in Rokkeveen. Na de vechtpartij, in de nacht van zaterdag op zondag trad de politie stevig op, omdat er mogelijk een vuurwapen in het spel was.


politie auto sirene 1In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari ontving de politie een melding van een vechtpartij bij het Kurkhout. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de ruziënde partijen vertrokken. Kort daarop volgde een melding dat er iemand tegen zijn wil in werd vastgehouden. Daarbij was mogelijk een vuurwapen in het spel.
De politie is er met meerdere eenheden op af gegaan en heeft, conform het geldende protocol, met getrokken wapens de inzittenden van twee auto’s aan het Kurkhout uit de voertuigen gesommeerd. De inzittenden werden daarna door de politie gefouilleerd. Er werden geen vuurwapens aangetroffen.


Aansluitend vroeg de politie enkele mensen die in een nabijgelegen pand aanwezig waren rustig naar buiten te komen. Ook zij werden gefouilleerd. Omdat er verder geen aanwijzingen waren dat er iemand tegen zijn of haar wil in werd vastgehouden en er ook daar geen vuurwapen werd aangetroffen, mochten deze mensen hun weg vervolgen.


Het kordate optreden van de politie heeft mogelijk tot schrik geleid bij buurtbewoners. Om deze reden heeft de politie aan omwonenden een brief gezonden met een toelichting op dit optreden. De politie heeft de zaak momenteel in onderzoek.

-advertenties-

-goede doel-