Een auto is dinsdagochtend 1 januari rond 8 uur van de weg geraakt en tegen de glazen geluidswand gereden op de Amerikaweg. Twee steunpilaren en twee zware glazen platen moesten het ontgelden. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. Het glas lag over een groot gebied verspreid.

 

 geluidsscherm1 geluidsscherm2 

 

Een bewoonster van de huizen in Buytenwegh die achter het glazen geluidsscherm wonen hoorde een klap en keek uit het raam. Niet veel later kwam de politie ter plaatse. Het was duidelijk dat de bestuurder met veel vaart tegen de glaswand was geklapt. Al eerder zijn er auto's tegen de geluidswand aangereden, maar dat heeft niet eerder het glas doen breken. Twee steunpilaren zijn uit de grond gereden. Hier groeien planten in. Ook dit 'groen' werd ontworteld. Tot twee uur na het ongeval, mocht het publiek niet te dichtbij komen omdat er nog veel glas lag. Ook hondenbezitters werd geadviseerd om op te passen voor het glas, in verband met snijwonden aan de poten van de honden.

De melding bij de hulpdiensten was 'ongeval met letsel', maar het is onduidelijk of de bestuurder gewond is geraakt bij dit eenzijdig ongeval. De geluidswand is tijdelijk met dranghekken afgezet.

-advertenties-

-goede doel-