politie auto 6De politie Zoetermeer heeft donderdag 5 juli drie verdachten met getrokken vuurwapen aangehouden. Dit gebeurde op de Willem de Zwijgerlaan rond 20.30 uur. De politie gebuikte een speciale benaderingstechniek omdat zij wisten dat er vuurwapens in het spel zouden kunnen zijn.

Na een melding van getuigen over ruzie tussen inzittenden van twee voertuigen ging de politie met verschillende eenheden naar de Fivelingo. Niet veel later zijn de voertuigen klem gereden op de kruising Oranjelaan en Willen de Zwijgerlaan.

Met een speciale procedure werden de verdachten benaderd. De agenten gaan dan met getrokken vuurwapen richting de verdachten. Het niet opvolgen van de instructie van de politie kan tot gevolg hebben dat er geschoten wordt. Bij deze aanhouding zijn echter geen schoten gelost. De drie verdachten zijn een 20-jarige man uit Pijnacker, een 25-jarige man uit Moerkapelle en een 35-jarige man zonder vaste woonplaats. 

 

Geen vuurwapen

Na aanhouding zijn er geen vuurwapens gevonden, maar wel drugs en contant geld. De politie heeft deze zaak in onderzoek.

-advertenties-

-goede doel-