20151101 69967“Filmhuis en Stadstheater onder één dak is een gouden combinatie”, aldus Luus Veeken, voorzitter van het Filmhuis Zoetermeer. “Filmhuis en Stadstheater vullen elkaar mooi aan. Het Stadstheater met een sfeer die past bij een filmhuis en een gezellige horeca, het Filmhuis met een filmaanbod dat een aanwinst is voor het theater. Filmliefhebbers in Zoetermeer zullen deze unieke samenwerking zeker weten te waarderen.”

20151101 69957Na 10 jaar te gast te zijn geweest in bioscoop Utopolis betrok Filmhuis Zoetermeer zondag 1 november zijn nieuwe locatie, de Kleine Zaal van het Stadstheater. En het Filmhuis krijgt een nieuwe naam: Cameo. Tijdens de eerste filmvoorstelling op zondag 1 november maakten Luus Veeken en wethouder van cultuur Robin Paalvast de nieuwe naam en het nieuwe logo bekend. Cameo is een filmterm en duidt op een kleine bijrol van een bekende persoon in een film. De bekendste hiervan is Alfred Hitchcock die in al zijn films even door het beeld loopt, of, dichter bij huis, Carry Slee.

De verhuizing naar het Stadstheater is mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente en Fonds 1818. Cameo gaat iedere dinsdagavond een filmhuisfilm vertonen in de kleine zaal van het Stadstheater. Dit kan ook in de vakanties gewoon doorgaan en na afloop van de film kunnen de bezoekers gezellig napraten in het theatercafé van het Stadstheater.

Dubbel feest

De opening van het Filmhuis Cameo is dubbel feestelijk: het is meteen de opening van het jaarlijkse Filmfestival, met dit jaar als thema ‘Hollandse Meesters’. Met de films Ventoux, Schneider vs Bax, Meet me in Venice en Charlie’s Country wordt de schijnwerper gericht op Nederlandse regisseurs. Het festival vindt plaats van zondag 1 tot en met dinsdag 3 november. Kaartjes zijn te verkrijgen aan de kassa van het Stadstheater.

Voor meer informatie over het Festival, tijden en prijzen, zie de website van het Filmhuis (www.filmhuiscameo.nl) of het Stadstheater (www.stadstheater.nl).

Gratis filmvoorstelling

Wilt u de verhuizing van Filmhuis Cameo naar het Stadstheater meevieren? Dan kunt u op vrijdag 13 november gratis naar Dr Zhivago. Deze digitaal gerestaureerde, onweerstaanbare klassieker wordt u aangeboden door Cameo.

De avondvoorstelling is inmiddels uitverkocht. Voor de middagvoorstelling zijn nog kaarten te krijgen. Kaartjes kunt u afhalen bij de kassa van het Stadstheater.

-advertenties-

-goede doel-