Robin Paalvast Ad de Waal Malefijt Dunea Westerparkdag 2018 Foto Patricia Munster 001 copyDe 7e Westerparkdag bracht afgelopen zondag een feestje naar het park. Geholpen door het heerlijke zomerweer zetten veel organisaties en vrijwilligers zich in om de vele bezoekers te ontvangen. Wethouder Robin Paalvast onthulde de net geplaatste watertap van Dunea.

Robin Paalvast, nét nog een paar dagen de wethouder voor Groen, vertelde blij te zijn dat het nieuwe college besloten heeft dat er de komende jaren meer geld beschikbaar zal komen voor het groen in de stad: "Afgelopen vier jaar is al veel bereikt, maar groen heeft blijvend onze aandacht nodig!".

IMG 6912  IMG 7028 

Samen met Ad de Waal Malefijt van Dunea onthulde de wethouder het nieuwe watertappunt, vlakbij de Natuurtuin. Ad de Waal Malefijt: "Dunea zet zich in voor drinkwater en natuur. Water is gezond en hoort dan ook in een mooi natuurgebied als dit. Daarbij helpt een watertappunt bij het verminderen van plastic afval. Er worden 500.000 plastic flesjes per dag weg gegooid in Nederland, maar bij een watertappunt kun je flesjes opnieuw vullen en hergebruiken".

De Westerparkdag brengt elk  jaar weer meer organisaties samen, zo waren er dit jaar ook kraampjes van Reimarkt en DeZo voor het verduurzamen van je huis en verzorgde de Ambachtenwerkplaats van Piëzo voor een leuke knutselactiviteit. Zo worden vanuit de natuur verbindingen gelegd met cultuur, welzijn en economie.

Westerparkdag 2018 Zoetermeer Foto Patricia Munster 006  20180527 128550 

Foto ('s) door: Patricia Munster, patriciareports.com 

Foto ('s) door: Ernst van Erkelens,  ernst.vanerkelens.nl, meer foto's op: https://www.zonerama.com/ErnstvanErkelens/Album/4354292 

 

-advertenties-

-goede doel-