luchtfoto zoetermeerWat vind jij het mooiste gebouw van Zoetermeer en waarom? Deze vraag stelden wij onze lezers zaterdag op Facebook. Er waren 3696 kijkers en er kwamen 14 reacties. Er werden zeer verschillende gebouwen genoemd.

Op zaterdag 2 juni wordt  voor de zevende keer de Gemma Smid Architectuurprijs uitgereikt. Via de website www.architectuurpuntzoetermeer.nl kunt u tot maandag 28 mei stemmen op een van de vijf genomineerde gebouwen: het Alfrink College, Cadenza, IKC Klimboom, Kindcentrum Toverberg en Stadhuis-Forum. Architectuur lijkt niet echt hip te zijn in Zoetermeer, blijkt uit het geringe aantal reacties op deze vraag. Terwijl er toch heel wat mooie gebouwen in de stad staan! Wij gaven de lezer de vrije hand en lieten hem of haar zelf aangeven welke gebouw het mooist gevonden wordt. Dit stond dus los van de nominaties van het Architectuurpunt.

Een selectie uit de antwoorden volgt hier. Ash is sowieso niet gecharmeerd van het Stadhuis-Forum. Hij vindt dat het er van buiten niet uitziet en dat het van binnen een onwijze rommel is. Alles loopt door elkaar, er is geen duidelijke scheidslijn tussen het stadhuis en bibliotheek.” Jan is tegen ‘de toren van Snowworld.’ Linda vindt het Keerpunt mooi, terwijl een andere Linda Kentalis prijst. Remco vindt niets aan de vijf genomineerde gebouwen: hij vindt dat allemaal vierkante boxen. Twee lezers gaan voor de molen in Dorp. Fotograaf Ron is enthousiast over de Toverberg: “Nog nooit heb ik een schoolgebouw gezien dat zo anders is dan de rest.” Hij vindt het open karakter, de toegankelijkheid en de buitenaccommodatie heel bijzonder. Ron uit ook zijn mening over Stadhuis-Forum: volgens hem een verademing om in te werken, efficiënt  en mooi ingericht en heel erg licht. De raadzaal vindt hij minder geslaagd: het overzicht ontbreekt en het is rommelig. Net als een andere reageerder houdt hij ook van de Mormonentempel, hoewel hij dit eerder als een oorlogsmonument ervaart. Verder worden het Klaverbladgebouw genoemd en de oude watertoren. De conclusie is dat alle reageerders een ander gebouw noemen.

De volgende vraag wordt zaterdag weer op onze Facebook-pagina gepubliceerd.

Bron foto: google maps

-advertenties-

-goede doel-