20180324 214517 Een selectie van dertien karateka van Budoschool Kai Sei heeft deelgenomen aan de 11e Open National Jeunes d’Orleans te Frankrijk. Dit grote internationale kumite toernooi van de Franse Karate Federatie, telde dit jaar ruim 1000 deelnemers uit dertig verschillende landen.

Sarah Hagenaar, uitkomend in de categorie dames U18 +59 kilo, won haar eerste wedstrijd met solide karate. In de tweede partij moest ze haar meerdere erkennen in de latere kampioene, waardoor Sarah kon gaan herkansen. Sarah won de eerste twee rondes in de herkansing en daarmee bereikte zij de B-finale. De strijd om de derde plek werd door Sarah zeer overtuigend gewonnen, met als resultaat de bronzen medaille.

Het was een uitdagend en pittig toernooi met veel internationale toptalenten. Belinda, Marin, Sharon, George, Kai, Fabiënne en Colin verloren hun eerste wedstrijd. Al hun tegenstanders strandden uiteindelijk in de voorrondes en bereikten niet de finale, waardoor er geen herkansing was voor hen.

Wissal el Boudakhani en Nicole Pappaioannou wonnen hun eerste wedstrijd en verloren hun tweede partij. Ook hun tegenstanders kwamen niet verder in het toernooi, dus geen herkansing voor de meiden.

In de categorie meisjes U14 +55 kilo won Anika Monte overtuigend haar eerste wedstrijd. Haar tweede partij was erg spannend, maar ook deze wist ze te winnen. De derde wedstrijd verloor ze van de latere finalist, waardoor Anika zich kon gaan opmaken voor de herkansing. De eerste ronde van de herkansing kon ze niet naar haar hand zetten, met uiteindelijk een zevende plek als resultaat.

De 13-jarige Mex Onderwater, uitkomend in de categorie meisjes U16 -47 kilo, startte voortvarend door haar eerste wedstrijd ruim te winnen. Haar tweede wedstrijd verloor ze nipt met slechts één punt verschil van de latere kampioene, waardoor Mex naar de herkansing ging. De eerste ronde van de herkansing won ze voor tijd met acht punten verschil. De B-finale, de strijd om het brons, verloor Mex met slechts één punt verschil.

In de categorie jongens U16 -57 kilo (38 jongens, vier poulebladen) heeft Kosta Pappaioannou zes wedstrijden gevochten. De eerste twee partijen won hij overtuigend, maar verloor uiteindelijk de halve poulefinale van de latere finalist, waardoor Kosta zich kon gaan opmaken voor de herkansing. De B-finale, de strijd om het brons, werd door Kosta op senshu (eerst gescoorde punt) verloren. Een vijfde plek voor de 13-jarige Kosta.