dp sportcentr driesprong 3De gezamenlijke sportverenigingen in het Vernèdepark zijn er niet gerust op dat ‘hun’ park is aangewezen als mogelijke locatie voor het nieuwe recreatieve zwembad in Zoetermeer. In een brief aan Marc Rosier, (in)formateur van de nieuw te vormen raad, uiten zij hun zorg.

De verenigingen, zoals Korfbalvereniging Meervogels en 2BHome eventcenter, schrijven ongerust te zijn omdat ‘niet uit te sluiten valt dat met sommige gebruikers gezocht zal moeten worden naar alternatieve huisvesting’. Zij wijzen het nieuwe college vast op de gevolgen voor het Vernèdepark en de wijk Dorp van het vestigen van een recreatief zwembad in het park. Te denken valt aan bereikbaarheid, parkeerdruk, maar ook milieuaspecten zoals mogelijke aantasting van groen en geluidsoverlast van met name het buitenzwembad.

De verenigingen sturen de brief op dit moment naar de heer Rosier, omdat zij denken dat onderhandelingen over het zwembad hoog op de agenda zal komen te staan bij de coalitie onderhandelingen.

 

Foto: Zwembad De Driesprong, dat mogelijk een nieuwe locatie krijgt in het Vernèdepark

-advertenties-

-goede doel-