passion 2017Basisschool De Oranjerie voert op Witte Donderdag 29 maart voor het vijfde jaar The Passion op. Dit indrukwekkende verhaal gaat niet alleen over het lijden en sterven van Jezus. Het is ook een boodschap van hoop en nieuw leven.

Vanwege de vroege Pasen vindt The Passion niet plaats op het schoolplein, maar in gebouw De Uitkijk van evangelische gemeente Parousia. Het schouwspel begint om 18.30 uur.

“Net als vorige jaar is er een liveband, een koor en een dansgroep. Ook spelen verschillende leerlingen op hun instrument een nummer mee met de band.” Saskia Verwoerd is één initiatiefnemers van The Passion op De Oranjerie. “ In het schooljaar 2013/2014 wilden we graag de verhalen rond Pasen op een creatieve manier vertellen. Onze school maakt Tijd voor Talent en dus past het opvoeren van The Passion perfect bij De Oranjerie.” In de eerste jaren nam Saskia één van de hoofdrollen op zich maar de laatste jaren is zij coördinator van dit spektakel. “Wat ik zo gaaf vind aan onze Passion is dat iedere hoofdrol door een leerling samen met een leerkracht wordt vertolkt. Wij zijn een ‘wij-school’ en geen ‘ik-school’ en dat laten we ook op de manier mooi zien.” In de loop van de jaren is de opvoering van The Passion echt ontwikkeld. “Daar waar in de eerste Passions alle scenes live op het toneel werden gespeeld, nemen we nu met hulp van een aantal ouders en leerkrachten de scenes op verschillende locaties in onze wijk Oosterheem op. Tijdens de opvoering worden deze beelden op grote schermen getoond.” Waar de eerste opvoering Passion nog kleinschalig was, staan er inmiddels meer dan 100 leerlingen en leerkrachten op het podium. Zij worden ondersteund door een tiental leerkrachten en hulpouders, die hebben geoefend met de kinderen, gefilmd en de decors gebouwd.

Dit jaar spelen Demi van Waaij en vader Albert Buschgens de rol van Jezus. De rol van Maria wordt vertolkt door Aniek Haars en leerkracht Deborah v.d. Bosch terwijl Indy van den Berg en leerkracht Heleen Ekkelenkamp de rol van Judas op zich nemen. Zoëy Lejuez en leerkracht Petra Hordijk spelen Petrus, de vriend van Jezus. De rol van stadhouder Pontius Pilates wordt vertolkt door Sofie Teekens en Intern Begeleider Marlene van Aerde. Aymara en Elliot Wallet vertellen samen met directeuren Marrie van Es en Raymond van den Berg dit jaar het verhaal van de laatste dagen van Jezus.

-advertenties-

-goede doel-