Snowboard - Michelle Dekker heeft zich in de World Cup parallelslalom naar de derde plaats geknokt. Hiermee staat de deur naar PyeongChang voor haar open. De nationale sportkoepel zal op 22 januari besluiten of de Zoetermeerse snowboardster weer op Olympisch avontuur mag.

 

michelleDekker

 

In het Oostenrijkse Bad Gastein heeft Michelle Dekker beslag weten te leggen op de bronzen plak bij de parallelslalom tijdens de World Cup. Zij staat 20ste op de wereldranglijst en heeft nu aan alle eisen voor de Olympische spelen voldaan. Deze World Cup in Oostenrijk was door de sportkoepel NOC*NSF aangewezen als kwalificatiemoment. De Zoetermeerse snowboardster ging als elfde naar de finale. "Het was heerlijk harde sneeuw, zeg maar een perfecte piste voor mij  en dus een heerlijke wedstrijd," zei Michelle na afloop.

Michelle staat nu nummer twintig op de wereldranglijst en daarmee is de kans zeer groot dat zij naar PyeongChang mag. Zeker is dit nog niet, maar Michelle maakt door haar bronzen medaille grote kans op haar tweede olympische avontuur. Ook Cheryl Maas en Niek van der Velden komen in aanmerking voor een ticket naar Korea.

 

Mini Docu over Michelle Dekker en haar weg naar PyeongChang

 


Foto: NSkiV

-advertenties-

-goede doel-