20160315 79080Nu het buurthuis van De Hoveniers helemaal klaar en geopend is na de verhuizing, starten er ook weer nieuwe activiteiten. Op de vrijdagavond kunt u in een gezellige sfeer dammen bij de buurtvereniging. Vrijdag 2 maart start de buurtvereniging met deze nieuwe activiteit.

Denksportcolumnist Bram Doeves zal  een damcursus  geven voor alle belangstellenden, waarna er door de deelnemers potjes zullen worden gespeeld. Het gaat hierbij niet in de eerste plaats om de winst, maar vooral om de gezelligheid. Zo zijn partners van de dammers ook van harte welkom om in de sfeervolle ruimte van de buurtvereniging een kopje koffie te komen drinken en gezellig bij te praten.

Allerlei soorten dammen

Verschillende soorten dammen zullen aan bod komen bij de damavonden. Allereerst het officiƫle damspel, zoals bij de damclubs in Nederland gespeeld wordt op het dambord met 100 velden. Maar ook het Spaans dammen op het schaakbord (64 velden) komt aan bod, evenals het Checkers of Engels dammen op het schaakbord. Bram Doeves zal uitleg geven over de verschillende variaties van het damspel en geeft de deelnemers regelmatig uitdagende dampuzzels om op te lossen.

Kosten damactiviteit

De kosten zijn inbegrepen in het lidmaatschap van de buurtvereniging. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bram Doeves, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom gewoon eens langs op de vrijdagavond.

Buurthuis  De Hoveniers, Carry van Bruggenhove 27

vrijdagavond 20 uur, eerste bijeenkomst op vrijdag 2 maart

-advertenties-

-goede doel-