boerderij dagjeVind je het leuk om in de voorjaarsvakantie de boer mee te helpen op de stadsboerderij? Wil jij alles te weten komen over het leven op de boerderij? Op de drie stadsboerderijen in Zoetermeer kun je je opgeven voor een dagje meehelpen op de boerderij.

Stadsboerderij De Balijhoeve

Geef je op voor ‘Dagje boerderij’ op dinsdag 27 februari. Met een echte boerenoverall en laarzen aan ga je de boer helpen met de klusjes op de boerderij. ’s Morgens van 10.00 tot 12.30 uur kun je meehelpen met het verzorgen en voeren van de geiten en de kippen, verse eieren rapen en Vlaamse Reuzen of cavia’s knuffelen.

’s Middags kun je van 13.00 tot 15.30 uur meehelpen met verzorgen van pony’s en ezels poetsen, hoeven uitkrabben, hokken uitmesten en opstrooien.

De kosten zijn € 6,00* per kind. Bij beide activiteiten krijg je in de pauze een biologisch vruchtensapje.

Wil je meedoen en ben je tussen de 6 en 12 jaar? Geef je dan op! Inschrijven kan telefonisch via De Balijhoeve, telefoon (079) 362 0832. Het geldbedrag neem je mee als je komt.

Stadsboerderij De Weidemolen

Op De Weidemolen mag je lammetjes een klapzoen geven en de cavia's op schoot nemen om heerlijk mee te knuffelen. En de pony staat klaar om over zijn hoofd geaaid te worden.

Knutselen en dieren knuffelen

Hou je van dieren en knutselen in jouw vakantie? Dan ben je op woensdag 28 februari, van 10.00 tot 16.00 uur, op de stadsboerderij De Weidemolen aan het juiste adres. Er staan leuke knutselactiviteiten op het programma. Je kunt gratis meedoen.

De twee stadsboerderijen zijn in de vakantie open van maandag t/m zondag van

10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie op www.stadsboerderijen.org.

 

Speelboerderij Het Buitenbeest

Wil je een dagje boer of boerin zijn? Dat kan op speelboerderij Het Buitenbeest op maandag 26 februari, woensdag 28 februari en vrijdag 2 maart. Je gaat samen met de boer in een echte boerenoverall en laarzen aan de stallen uitmesten en opstrooien, geiten naar buiten brengen, konijnen en kippen verzorgen. In de middagpauze krijg je een heerlijke biologische lunch. ‘s Middags kun je spelen en knutselen in het activiteitencentrum en buitenspelen op de natuurspeelplek. Ben je zes jaar of ouder? Dan kunnen je ouder(s) of verzorger(s) je telefonisch opgeven via telefoonnummer 079 352 0624. De kosten zijn € 12,50* per kind. Het geldbedrag neem je mee als je komt.

ZoetermeerPas*

Heb je een ZoetermeerPas? Dan kun je gratis meedoen aan deze activiteiten. Neem je ZoetermeerPas mee want die moet je laten zien!

-advertenties-

-goede doel-