20180427 126138De Zoetermeerse Taptoe trekt elk jaar weer volle tribunes ter afsluiting van Koningsdag. Organiserende vereniging Harpe Davids had ook dit jaar weer bijzondere marching bands uitgenodigd om op te treden, ook traden de Passie groepen en Indoor Percussie van Harpe Davids zelf op.

20180427 126141  20180427 126171 

Op de Markt werd de Taptoe geopend door wethouder Robin Paalvast en kondigde Arie Boertjes zoals ieder jaar de groepen aan met een gezellig praatje over de achtergrond van de groep. Indoor Percussie van Harpe Davids begon de avond met de show H!P, gevolgd door Marchingband Tamarco. De Passie groepen van Harpe Davids combineren de bewegingen met de kleurrijke vlaggen en het dansen met een verhaal, zodat de uitvoeringen kleine toneelstukjes worden.

Ook Excelsior, Showband Noordenveld, Showband 75 en Metro lieten op het Marktplein hun vakmanschap zien en gaven geweldige optredens.

20180427 126133Schoon is gewoon

Voor wie zich afvraagt hoe het komt dat het Marktplein na de vrijmarkt overdag zo snel weer helemaal schoon en klaar is voor de Taptoe, dit is te danken aan het ´Schoon is gewoon´ team van de gemeente! Hun werk begint aan het eind van de middag, als de eerste handelaren van de vrijmarkt weer naar huis gaan. De overgebleven spulletjes die niet verkocht konden worden, kunnen worden ingeleverd bij het ´afval en recycle eiland´ op het Marktplein. In grote containers worden alle materialen gesorteerd, zodat zoveel mogelijk afval gerecycled kan worden.

 

 

Foto ('s) door: Gerard van Warmerdam en Rita Soutendijk

 

-advertenties-

-goede doel-