plein2Het 'gedoe' rond het Stadhuisplein blijft aan. Burgemeester Charlie Aptroot heeft op donderdag 26 april met de horeca ondernemers gesproken, maar tot een akkoord kwam het niet. Aptroot heeft hierop de raad ingelicht met een memo.

In de memo schrijft de burgemeester: "Zij (de ondernemers) zijn er tijdens dit gesprek niet in geslaagd tot overeenstemming te komen over een nieuwe indeling van de voor terras beschikbare ruimte". Na de renovatie van het Stadhuisplein moest de terrasruimte anders worden ingedeeld. De beschikbare ruimte is anders geworden door het plaatsen van twee liften op het plein, het weghalen van de verhoging en de komst van de twee nieuwe horeca ondernemers Happy Italy en Bruut.

De ondernemers krijgen van de burgemeester een week de tijd om zelf een verdeling te maken van de terrasruimte. Lukt dit niet dan zal Aptroot uiterlijk 8 mei een besluit nemen.

 

De spanningen rond de terrasruimte is niet het eerste nieuws over het nieuwe Stadhuisplein de afgelopen week. Het ging ook over het bericht dat de PVDA naar buiten had gebracht dat er geen stoeltjes zonder rug-en armleuningen meer geplaatst mochten worden op het plein. Ook zouden er maar een beperkt aantal parasols tegelijk open mogen staan. (zie: https://zoetermeeractief.nl/politiek-nieuws/13991-pvda-terrasregels-stadhuisplein-bizar )

-advertenties-

-goede doel-