Fietsen en skaten

Fietsers en skaters kunnen uitstekend terecht op de vele mooie fietspaden in Zoetermeer. De fietspaden zijn goed onderhouden en vaak geasfalteerd. De fietsbewegwijzering is up-to-date en compleet.

 

Fietsen

Tour Vereniging Zoetermeer `77 heeft een aantal routes uitgezet in Zoetermeer. De routes variëren in lengte van 15 tot 50 km.

- Ronde van het Groene Hart (15 km)
- Ronde van het Groene Hart (30 km)
- Ronde van het Groene Hart (50 km)

 

 Mountainbike

Uitdagend Mountainbike parcours door onder andere het Buytenpark.

De ATB-route gaat afwisselend door polderlandschap, bosjes, weilanden, een recreatiegebied, langs water en over dijkjes in het buitengebied tussen Zoetermeer, Leidschendam en Leiden. De route van ongeveer veertig kilometer is gemarkeerd met het internationale ATB-logo. De track daagt zowel de beginner als de gevorderde uit.

Mountainbike route

Ayers Rock
Buytenparklaan 14
2717 AX Zoetermeer

  

Routeplanner

Er zijn in Zoetermeer diverse fietsknooppunten waar u kunt starten met een fietstocht. Ook de fietsersbond heeft een gemakkelijke routeplanner waarmee u zelf een mooie fietsroute kunt uitstippelen: www.fietsersbond.nl/fietsrouteplanner

  

Skaten en skeeleren

 Zoetermeer is uitermate geschikt om te skeeleren, roller-skaten of inline-skaten. Al skatend/skeelerend kunt u genieten van het mooie landschap, de polder, de parken en vele architectonische hoogstandjes.

Er zijn verschillende routes, die speciaal zijn gemaakt om op een sportieve manier van de Zoetermeerse natuur te genieten, die variëren van 15 tot 25 km.

  

Skatebaan

Aan de rand van het Burgemeester Vernèdesportpark, naast de Driesprong bestaat al jaren een skatebaan. Naast de multi-funbox valt ook de 16 meter lange gebogen curb direct op. Verder staan in dit park een 7,5 meter brede quarter, een rail van 3 meter en een bank/quarter van 6 meter breed.

Ook in Het Binnenpark in de wijk De Leijens vindt u een multifunctionele skatebaan.

-advertenties-

-goede doel-