Maar liefst negen startende ondernemers leverde de Eigen Baas Avondschool Zoetermeer af. De ondernemers volgden de training om vooral hun kans op succes te vergroten. Zij kregen door de training meer inzicht in financiën, marketing en management, aldus een van de starters. Op woensdag 21 september ontvingen de ondernemers hun certificaat, vier van hen pitchten hun bedrijf voor een jury en een breed publiek.

 

Avondschool

Invoegen film van Fred

 


Pittige juryvragen
Alle vier de ondernemers ging het goed af de jury te overtuigen van de potentie van hun bedrijf. Fysiotherapie Beweeg en Ontspan is het bedrijf van fysiotherapeute Maaike Grovenstein. “Ik breng met mensen weer terug in balans met de combinatie van fysiotherapie, beweging en massage. Mijn consulten worden vergoed door zorgverzekeringen, prettig voor mensen om dit te weten.”


Access to Inner Happiness is de veelzeggende naam van het bedrijf van Patricia Wagner. Als bewustzijnscoach helpt zij mensen innerlijke blokkades op te heffen. “Als blokkades verdwijnen krijgen mensen weer lucht en ruimte om de voor hen juiste keuzes te maken.” Patricia werkt vanuit huis, maar wil op termijn verder groeien naar een groter pand.
Ambitieuze ondernemers


Natalie Lobo werkte eerder in de thuiszorg. Natalie: “Ik vond dat het allemaal slimmer en beter kon in de thuiszorg en ben daarom zelf begonnen.” De ambitieuze Natalie Lobo heeft haar eerste medewerker al in dienst. Zij wil haar bedrijf Alsa Zorg uitbreiden tot een franchiseorganisatie voor mensen die als zelfstandige in de thuiszorg willen werken.
Boxing Club Zoetermeer is nieuw gevestigd in het Castellum in Palenstein. “Wij gaan in op de behoefte van klanten”, aldus Johan Huurman, één van de eigenaren. Voor vrouwen bijvoorbeeld, hebben wij een aparte ruimte waar zij in alle rust kunnen kickboksen onder begeleiding van een vrouwelijke trainer. Ook werken wij aan maatschappelijke projecten.”


Vier winnaars
Tot verrassing van het publiek wonnen alle vier de pitchers. Zij krijgen een gratis artikel in ondernemerskrant Mijn Zaak. “Eigenlijk zijn alle startende ondernemers winnaars”, aldus Mariëtte van Leeuwen, wethouder Economische Zaken. “Zij hebben namelijk het lef om hun nek uit te steken, risico’s te nemen en hun droom waar te maken. Daar heb ik alle lof voor. En niet onbelangrijk, zij dragen bij aan de lokale economie en een levendig Zoetermeer.”


Eigenbaas Avondschool
Met het Actieplan Economie stimuleert gemeente Zoetermeer goed ondernemerschap. Daarom biedt de gemeente in samenwerking met partners voor (door)starters de "Eigen Baas Avondschool" aan. Vanwege het succes van de eerste editie krijgt de Avondschool een vervolg. Meer informatie voor starters is te vinden op www.klaaromteondernemen.nl

 

Foto: Ardito fotografie

-advertenties-

-goede doel-