Definitieve foto TalentPlus

Wethouder Taco Kuiper in gesprek met deelnemers van TalentPlus


TalentPlus is een landelijke vereniging van 45-plussers met HBO/WO kennis en ervaring die op zoek zijn naar betaald werk. Sinds kort heeft TalentPlus een vestiging in Zoetermeer. Tijdens bijeenkomsten in het Ondernemershuis Ter Zake is er ruimte voor workshops en uitwisselen van kennis en ervaring.

In het Ondernemershuis Ter Zake (Markt 9) komen de leden van TalentPlus wekelijks bijeen. Ze werken met een dynamisch programma van methoden, technieken en netwerk-vaardigheden. De doelgroep voor deelname aan TalentPlus zijn werkzoekenden (45-plussers met HBO/WO kennis en ervaring) met of zonder uitkering.

 

Actieve bijeenkomsten
Tijdens drie uur durende bijeenkomsten zijn er onder andere workshops. De leden helpen elkaar met netwerkcontacten en vergroten met elkaar het inzicht in eigen sterke punten en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. De regelmaat en persoonlijke ondersteuning zijn een belangrijk element voor het succes van deze vereniging. Het streven is snel (maar op de juiste manier) actieve leden te verliezen.
Daarnaast onderzoekt TalentPlus (Regio Zuid-Holland) hoe de aanwezige kennis van hoger opgeleide 45-plus kan worden ingezet om innovatie in het MKB te stimuleren. Het doel is om zo meer werkgelegenheid te scheppen.

 

Steun van de gemeente Zoetermeer
De vestiging in Zoetermeer is tot stand gekomen met steun van wethouder Taco Kuiper. De gemeente hoopt de kansen van deze groep werkzoekenden in Zoetermeer en omstreken te vergroten met deze aanvulling op bestaande projecten van het Werkgevers Service Punt en het UWV.

 

-advertenties-

-goede doel-