Zondag 1 oktober 2017 is een belangrijke dag voor drakenbootvereniging The Dutch Dragons. Dan staat namelijk het Nederlands Kampioenschap drakenbootvaren op het spel. De dag dat The Dutch Dragons dé Nederlandse titels op de 200m, 500m en 2000m gaan verdedigen.

IMG 6849The Dutch Dragons heeft de afgelopen jaren meerdere malen de Nederlandse titels op haar naam geschreven, maar ook dit jaar wordt het weer spannend. De drakenbootsport is in opkomst en afgelopen jaar zijn er nieuwe verenigingen opgericht in Oudewater, Gorinchem en Montfoort. Het enthousiasme bij deze verenigingen is groot en de wil om te winnen nog groter.

Keihard

De afgelopen maanden hebben The Dutch Dragons keihard getraind. Naast de reguliere boottrainingen op dinsdag, woensdag en zondag, stonden er ook krachttrainingen op het programma. "Push-ups, pull-ups, het tillen van gewichten, niets was te gek, een NK titel verdedigen doe je niet zomaar," aldus bestuurslid sport Chiel Manders.

Peddelaars

Vorig jaar deed de vereniging met 2 teams mee aan het NK, een team met ervaren peddelaars en de nieuwkomers. Dit jaar zullen er geen 2 teams maar 4 teams deelnemen. Naast de volwassenteams, zullen er dit jaar ook 2 jeugdteams mee strijden. De afgelopen weken zijn ruim 25 jongens en meiden tussen de 12 en 18 jaar hard aan het trainen geweest. Een groot deel van deze jongeren komt van het Oranje Nassau College, locatie Parkdreef uit Zoetermeer. "Geweldig om dit jeugdige enthousiasme te zien, lol maken staat voorop, maar er wordt ook keihard en serieus gewerkt. Zelfs een flinke regenbui laat ze niet afschrikken. Het is zeker de moeite waard om dit spektakel op het water te komen kijken," vindt Manders.

Het NK Drakenbootvaren wordt gevaren op de Bosbaan in Amstelveen op 1 oktober van 9.30 - 16.30 uur.

-advertenties-

-goede doel-