20170920 111467De dag na Prinsjesdag schuiven veel ondernemers aan bij het Miljoenennota Ontbijt van de RVOZ. In begrijpelijke taal wordt hier uitgelegd wat de plannen van het kabinet betekenen voor ondernemers. Tussen de broodjes zalm door gaven sprekers Lisette van der Hei en Hans Biesheuvel nuttige tips.

Tijdens het ontbijt leren ondernemers elkaar weer eens van een heel andere kant kennen, naast veel informatie was er bij het RVOZ ontbijt dan ook veel tijd voor netwerken. Lisette van der Hei, econoom bij RaboResearch, gaf haar visie op de economische ontwikkelingen van aankomend jaar. Zoetermeer bleek netjes mee te stijgen met de landelijke opleving in diverse sectoren: banen, huizenprijzen en transacties zitten weer in de lift. Er was dan ook vooral veel positief nieuws te melden aan de ontbijttafels bij Dekker Zoetermeer. Van der Hei gaf de ondernemers vooral de tip mee om de innovatie te verhogen, dan is betere productie en meer winst een  logisch gevolg.

20170920 111492  20170920 111504 

Dak is gerepareerd

“Het dak is gerepareerd, het regent niet meer in”, zo begon Hans Biesheuvel van ONL voor Ondernemers zijn speech voor de ondernemers, “er komt meer geld binnen dan er uit gaat”. Ook hier een optimistisch bericht: Nederland heeft veel veerkracht getoond in de afgelopen crisisjaren en dat begint zich nu uit te betalen, aldus Biesheuvel. Biesheuvel spoorde de ondernemers aan om hun stem te laten horen bij de politiek: “Het wordt tijd dat het werkgeverschap aantrekkelijker wordt!”. Zijn belangrijkste tip was om vooral te investeren in aanpassingsvermogen en flexibiliteit om snel in te kunnen springen op de laatste veranderingen.

 

Vraag- en Aanbod bord

De RVOZ staat voor verbinden in de ruimste zin van het woord. Tijdens  het Miljoenennota ontbijt werd aan alle ondernemers gevraagd om hun belangrijkste zakelijke vraag en aanbod op het speciale Vraag-en Aanbod bord aan te geven. Ondernemers worden zo bij elkaar gebracht en maken kennis met creatieve en innoverende oplossingen. Het bord zal vanaf nu geplaatst worden bij elke RVOZ bijeenkomst.

-advertenties-

-goede doel-