De Zoetermeerse Reddingsbrigade bestond zaterdag 16 september 2017, precies 100 jaar. Het jubileumjaar heeft als thema 'ode aan de redder'. In dit thema heeft burgemeester Aptroot zijn ode gebracht aan de redders van de Zoetermeerse Reddingsbrigade (ZRB).

Ode aan de Redder 2Op hun jaarlijkse bedankbarbecue ter afsluiting van het strandseizoen, werden de vrijwilligers ter gelegenheid van dit landelijk jubileum extra in het zonnetje gezet. In zijn speech gaf de burgemeester aandacht aan het feit dat de vrijwilligers niet alleen veel tijd kwijt zijn om de strandbewaking op het Zoetermeerse Noord-Aa strand te organiseren, maar daarnaast ook nog contributie en hun eigen opleidingen betalen. Als dank overhandigde de burgemeester twee grote taarten aan de voorzitter van de ZRB.

Licentie

De ZRB kijkt terug op een succesvol verenigingsjaar. Als eerste in Zoetermeer voldoet de ZRB aan de kwaliteitscriteria van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ en heeft daarmee de licentie voor het Zwem-ABC gekregen. De ZRB geeft zwemles voor het Zwem-ABC, omdat goed kunnen zwemmen de beste preventie is tegen verdrinking. Hiernaast deed een eerste lichting van de ZRB op 9 september examen voor het landelijk erkende lifeguarddiploma. Dit diploma toont aan dat deze bewakingsleden goed zijn opgeleid voor deze taak. Alle kandidaten slaagden voor dit examen.

Meer info

De Zoetermeerse Reddingsbrigade kan niet zonder zijn brede groep vrijwilligers. Jongeren vanaf 14 jaar kunnen de opleiding volgen om als bewakingslid op het Noord-Aa strand aan de slag te gaan. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom, kijk op www.zoetermeersereddingsbrigade.nl voor meer informatie.

-advertenties-

-goede doel-