De Vrienden van Natuurtuin Zoetermeer organiseren zondag 24 september de eerste herfstwandeling. De wandeling begint om 14.00 uur bij 't Westpunt in het Westerpark. Zoals gebruikelijk staat zij onder leiding van een of twee gidsen en duurt ongeveer een uur. 

roodbruine heidelibel ArnovBH IMG 3643De Natuurtuin is gemaaid en het maaisel afgevoerd, het lijkt of er minder te zien is. Niets is minder waar. Niet overal is gemaaid. Langs veel paden staan nog uitgebloeide planten. Die hebben de maaiers bewust laten staan. Libellen zijn daar erg blij mee, want de planten zijn uitstekende uitkijkposten. Van augustus tot ver in oktober zijn in de tuin nog verschillende soorten heidelibellen actief. Ze zijn voortdurend op jacht naar vliegende insecten die ze met een gerichte uitval pakken. Met hun prooi strijken ze weer neer, meestal op dezelfde plaats. In de Natuurtuin Zoetermeer komen drie soorten heidelibellen voor. Bij goed weer zullen de bezoekers ze zeker tegenkomen.

Gratis

Deelname aan de wandelingen is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Een vrijwillige bijdrage is welkom. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. De wandeling is ook heel geschikt voor kinderen. Groepen en andere belangstellenden kunnen tegen een kleine vergoeding op andere dagen een rondleiding op maat te krijgen.

-advertenties-

-goede doel-