glenn wkZoetermeerder Glenn Leggedoor, uitkomend voor Unity’99 te Rotterdam heeft in het weekend van 6 t/m 8 oktober meegedaan aan het wereldkampioenschap Wado karate in het zonovergoten Curaçao. Dit heeft Glenn niet onverdienstelijk gedaan: hij won goud en twee keer brons.

Screenshot 2017 10 16 09 26 19 copyGlenn kwam maar liefst in 3 categorieën uit: Kumite individueel, open klasse en teams. Zaterdag begonnen de individuele klasses van het WK. Hij had lang uitgekeken naar dit moment en was vastberaden niet met lege handen terug te keren naar huis. En met succes. Zijn wens om ooit eens op het podium van een wereldkampioenschap karate te staan werd werkelijkheid. Tactisch, sterk en doordacht wist Glenn de derde plek te bemachtigen en de verdiende bronzen plak neemt hij mee terug naar huis.

Eremetaal

Op zondag deed Glenn mee de open klasse. Dit houdt in dat iedereen in dezelfde leeftijdscategorie, ongeacht gewichtsklasse, tegen elkaar strijden voor het eremetaal. Zeer overtuigend won Glenn zijn eerste wedstrijd. Zijn tweede wedstrijd ging helaas verloren tegen de latere finalist, waardoor Glenn zich kon opmaken voor de kleine finale. Hier moest hij 2 partijen zien te winnen om het brons te kunnen behalen. Glenn won twee spectaculaire partijen waarin hij zijn beste karate heeft laten zien.

Nederland

’s Middags kwam Glenn weer in actie. Samen met Daniel van IJzeldoorn en Julian Nobbe vertegenwoordigden zij team Nederland en wisten na een aantal mooie en spannende gevechten het wereldkampioenschap teams naar zich toe te trekken. Het Nederlandse volkslied klonk luid uit de speakers in het verre Curaçao en de drie jongens stonden trots met de gouden plak op het hoogste podium.

-advertenties-

-goede doel-