20171027 114214De eerste HalloweenWalk is druk bezocht. Het begon met de trick or treat voor de kinderen en eindigde in een spectaculaire lasershow op de Markt. De reacties van het publiek waren gemengd, maar vooral Haunted Park stal de show. Ook de lasershow werd hoog gewaardeerd door de bezoekers.

Halloween Stadshart begon dit jaar met een trick or treat voor de jonge Zoetermeerdertjes. Zij gingen langs de winkels om snoepjes te krijgen. De winkeliers hadden hun etalage geheel in het teken van Halloween versierd en dat vonden de kinderen erg leuk. Een groepje kinderen stond te kijken bij een geraamte met een bril voor de etalage van een brillenwinkel en vonden vooral zijn ogen eng. Bij de schminkstand in de passage ontstond een flinke rij omdat alle kinderen als heks of monster geschminkt wilden worden.

20171027 114092  20171027 114179 

De vele acteurs, afkomstig van toneelgroepen, dansscholen en sportclubs gingen om 19.00 uur het Stadshart in om het publiek te laten beven. Op verschillende plaatsen waren 'scarezones' waar de zenuwen van de bezoeker behoorlijk op de proef werden gesteld. Gegil van het publiek was het meest te horen vanuit het Haunted Park, waar het publiek, lopend door het park ineens achterna gezeten werd door Leatherface met zijn kettingzaag.

Organisator Mark Merckens vertelt: "Je merkt dat Halloween steeds populairder wordt. Ook dit jaar is het drukker dan vorig jaar. Wat voor het publiek gewoon een hele leuke avond is, heeft daarachter één groot doel en dat is verbinden. We hebben dit jaar vele clubs en verenigingen die hun steentje bijdragen door shows op te voeren of door de sfeer te maken met hun kostuums. En dat we dan af kunnen sluiten met de lasershow van Omroep Max vind ik geweldig. Ik vond het een groot succes, al weet ik dat het voor veel mensen wennen is dat we geen Halloween Parade meer hebben". 

20171027 114208  20171027 114342 
De winnaars van de Halloween Home Awards   Lasershow op de Markt

De Halloween Parade past niet meer in het Stadshart volgens Mark. De straten zijn versmald omdat de winkels groter zijn geworden. Maar met dit nieuwe concept kan hij jaren vooruit. "Dit concept geeft meer vrijheid, we kunnen er telkens nieuwe elementen aan toevoegen. En dat is nodig, want Halloween Zoetermeer wordt nog steeds elk jaar groter", zegt Mark trots. Zijn droom is om het net zo groot te maken als in Amerika en daarin lijkt hij goed op weg.

 

-advertenties-

-goede doel-