20171020 113945

Kunstenares Maja (rechts), samen met haar kleindochter Robine op de expositie

De Zoetermeerse kunstenares Maja Neijssel is volop in de race voor de Rabo online verkiezing van de Groene Hartkunstprijs 2017. Met een bijzonder schilderij waarop zij het licht en water in het groene hart verbeeldt, staat zij in de expositie die op dit moment in Nieuwkoop te zien is.

Het thema van dit jaar is Licht, leven en landschap, wat mooi terugkomt in het schilderij. Maja geeft de kijker de keus: blijf je in de hete woestijn of stap je het heerlijk koele water in? Elk mens komt uitdagingen tegen in zijn leven en de deur die uitnodigend open staat geeft een andere kijk op de situatie. Maja koos voor olieverf op doek, een techniek die zij graag gebruikt in haar werk, voor de uitvoering van haar schilderij: De essentiƫle vraag.

Maja houdt vooral van abstracte kunst, maar maakte kort geleden nog een uitstapje naar portretten gebaseerd op Het meisje met de Parel van Vermeer. Zij geeft in Zoetermeer les in het Kinderatelier, waar gezelligheid en creativiteit voorop staat.

 

Stem je mee?

Mee stemmen voor de Groene Hart Publieksprijs kan online, op groenehartkunst.nl/ het schilderij van Maja is nummer P1062.

Door de Stichting Kunstpromotie Groene H/Art wordt tweejaarlijks een kunstprijs toegekend: de Groene Hart Kunstprijs voor Professionals en de Groene Hart Kunstprijs voor Amateurs. Deze prijzen zijn niet alleen ingesteld om het kunstleven in het Groene Hart te stimuleren, maar ook om de bewustwording van de (meer)waarde en kwetsbaarheid van het gevarieerde landschap en de prachtige natuur van het Groene Hart te bevorderen.

-advertenties-

-goede doel-