visdobbersHet college gaat het vissen in sloten en vijvers in woonwijken voor senioren en kinderen mogelijk maken. Hiervoor komt een stadsvisbewijs. Met dit bewijs mogen vissers tot 16 en vanaf 65 jaar overdag, met één hengel vissen.

 

Op doemee.zoetermeer.nl hebben veel inwoners van Zoetermeer op speciale kaarten aangeven waar men vissen wel en niet wilde toestaan. In Zoetermeer is vissen op dit moment alleen met de grote vispas toegestaan en visplekken bevinden zich vooral aan de randen van de stad. Kinderen en senioren hebben aangegeven dat ze in de woonwijk willen vissen. Voor deze doelgroepen is het niet zo gemakkelijk om ver te reizen om even te gaan vissen, het liefst willen ze in de eigen wijk een hengeltje kunnen uitgooien.

Stadsvisbewijs

Naar verwachting komt het stadsvisbewijs er in 2018. Een visvereniging, die het viswater van de gemeente gaat huren, zal zorgdragen voor de uitgifte van de stadsvisbewijzen. Het bewijs gaat rond de 5 euro kosten, deze opbrengst wordt in een fonds gestort en gebruikt voor toezicht en beheer. Het stadsvisbewijs is speciaal voor vissers tot 16 jaar en vanaf 65 jaar.

-advertenties-

-goede doel-