IMG 0170

In de week voor de herfstvakantie staat het Alfrink College traditiegetrouw bol van allerlei activiteiten op het gebied van cultuur en reizen. Ook dit jaar weer deden alle leerlingen mee aan deze bijzondere week.

IMG 01542Zo waren de leerlingen uit 4 havo en 5 (tweetalig) vwo op studiereis naar Berlijn, Londen, Parijs en Rome. Daar maakten ze kennis met de cultuur, kunst en geschiedenis van deze beroemde hoofdsteden. De sportiefste leerlingen waren te vinden in de Ardennen; zij combineerden cultuur vooral met heel veel sporten, zoals kanoën en klimmen. De groep die thuis bleef in Nederland, bezocht Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam: ook daar veel kunst en cultuur te vinden. Daarnaast vond het stageproject plaats waarbij leerlingen hun eigen mogelijkheden hebben verkend op het gebied van studie en beroep. Een leerzame ervaring. Ook ging een groep leerlingen van tweetalig vwo naar Cambridge om daar lessen te volgen en excursies te doen. Het begrip internationalisering werd dit jaar verder doorgetrokken naar projecten over mensenrechten en de vluchtelingenproblematiek in 3 tweetalig vwo en had 3 havo zijn eigen project over de waarde van vrijheid. De 4 vwo leerlingen hadden hun eigen project ‘Over de grens waarbij ze twee dagen lang in teamverband zich allerlei kennis van landen eigen moesten maken op cultureel, economisch en sportief gebied.

Het cultuuraanbod was dit jaar breed. De eerste klassers maakten dit jaar kennis met een echte musical, Voxtopia, in theater Zuidplein in Rotterdam. En volgden ook workshops film maken en grime. Klas 2 volgde twee verschillende workshops dans ter voorbereiding op het project 2Danz! later dit schooljaar en leerde zijn grenzen stellen bij een interactieve workshop van de theatergroep Horizon tegen online pesten. Ook mochten ze op teambuildingsuitje met hun mentor. Daarnaast was er voor de derde klas nog een heuse ‘Franse Dag’. Alle aspecten van Frankrijk en de Franse taal kwamen die dag aan bod. En tot slot werd er veel aandacht besteed aan poëzie. Een ondergesneeuwd kindje in de literatuur, maar niet op het Alfrink . Na prachtige voorbeelden gehoord of gelezen te hebben tijdens de lessen, hebben de leerlingen prachtige eigentijdse gedichten gemaakt. Zelfs de medewerkers van het Alfrink College hadden het dichtvirus te pakken. In de personeelskamer verscheen op een bord met allerlei losse woordmagneetjes een groots gemaakt gedicht.

 

-advertenties-

-goede doel-