pompoensoep1Speciaal voor Zoetermeer Actief heeft Smugglers’ Kitchen deze herfstvakantie een lekker recept. Dit is een eenvoudige makkelijke maaltijd die stapsgewijs is uitgelegd. Deze week een lekker herfstgerecht: pompoensoep!


“Love it or hate it. Het is zo merkwaardig, bijna iedereen heeft een uitgesproken mening over pompoensoep. Variërend van: "oh, zalig!" tot "Brr, nooit van mijn leven!". Eerlijk gezegd was ik vroeger ook geen fan, maar dat kwam door een verkeerde ervaring. Het is nu éénmaal niet iedereen gegeven om een lekker soepje te kunnen maken. Ik schreef het eerder, water met wat groente erin maakt nog geen soep. Als je iets serieuzer geïnteresseerd bent in lekker eten kun je eens zoeken op foodpairing. Die tip kreeg ik gisteren van één van de meest innovatieve chocolademakers ter wereld. Enfin, met dit recept maak je pompoensoep om je vingers bij af te likken. 


Boodschappen

pompoensoep22 grote uien, Zoete aardappel, 1 winterpeen, 3 stengels bleekselderij, blokje gember (2x2 cm), Kurkuma en paprikapoeder (allebei drie volle theelepels), 400 ml Kokosmelk (de dikke versie als je die kan vinden, gewone kokosmelk kan ook), 1 flespompoen, 3 bouillonblokjes (kip of groenten), 3 teentjes knoflook en peper en zout.

 

Bereiden

Stap 1: Doe wat olie in je pan en fruit de uien grof gesneden. Matig het vuur. Na 15 minuten zijn de uien glazig en is het vocht er uit gekookt. Nu beginnen ze bruin te worden en zijn ze dus gekarameliseerd. Het duurt even, maar nu heb je uien met smaak. De laatste vijf minuten kun je de fijngesneden knoflook erbij doen.
Stap 2: Voeg de grof gesneden wortel, de bleekselderij, de gember (fijngesneden), de zoete aardappel, de grof gesneden pompoen en de kruiden toe en bak dit geheel vijf minuten, onder voortdurend omscheppen, door.
Stap 3: Maak 1,5 liter bouillon en voeg deze toe aan je pan met groente. Breng dit opnieuw aan de kook en laat dit 25 minuten pruttelen op je laagste vuurtje. Leg er eventueel een vlamverdeler onder.
Stap 4: Nu kun je de soep gaan pureren. Bezuinig niet op je tijd. Hoe langer je pureert hoe gladder je soep. Maar langer dan 5 minuten pureren hoeft nou ook weer niet.
Stap 5: Voeg de 400 ml kokosmelk toe en mix dit er goed door.
Stap 6: Breng de soep op smaak met zwarte peper en zout. Zelf maak ik de soep af door er wat uitgebakken spekjes en wat peterselie bij te serveren.


#smugglerskitchen #pompoensoep #hartig #Hoofdgerecht

Alle recepten kunt u hier terugvinden: Zomerrecepten

Tekst: Marco Vroedsteijn, www.facebook.com/Smugglerskitchen

Marco smugglers kitchen

-advertenties-

-goede doel-