Afgelopen vrijdag hielden HTM, Politie Haaglanden, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer een grootscheepse controleactie in de voertuigen en op en rond de perrons van de RandstadRail in Zoetermeer om de veiligheid te verhogen. In totaal werden 1857 passagiers gecontroleerd en 9 begingen een overtreding.  

 sprinter centrumwestMet deze gezamenlijke actie willen de veiligheidspartners de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van de inwoners en reizigers vergroten. Op de trams en ook daar buiten. Daarom maakten de teams van WAS een extra ronde door de aangrenzende wijken.

Resultaten

De controleactie duurde van 14:30 tot 21.00 uur. De actie startte eerder dan gebruikelijk. Zo kon er ook in de drukke avondspits gecontroleerd worden. De overtredingen bestonden uit: 70 overtredingen voor zwartrijden, 1 x voor het lopen op het spoor, 1 x voor eten in de tram,1 x voor het vervuilen van de tram. De politie  schreef 11 bonnen uit voor het niet kunnen tonen ID-kaart en 2 voor drinken in  de tram. Daarnaast heeft de politie 3 verdachte(n) aangehouden, die nog gesignaleerd stond(en).

Zero tolerance

De actie vond plaats op en rond de haltes van de RandstadRail Zoetermeer, met de focus op de haltes Voorweg Laag en Hoog, Centrum West, Stadhuis en Palenstein, Seghwaert, De Leyens en Javalaan. Tijdens de controleacties voerden de partijen een zogenaamd zero tolerance-beleid door overtredingen direct te beboeten. Wat de gemeente nog meer doet aan de veiligheid in de stad is te vinden op www.zoetermeerveilig.nl.

 

-advertenties-

-goede doel-