De laatste weken is er hard gewerkt in de Creatieve Werkplaats op de 1e etage van de Ambachtenwerkplaats aan de Vrouwenhuiswaard 7 Zoetermeer. Sinds februari is hier de Stichting ParticipARTe gehuisvest. Hoofddoelstelling van ParticipARTe is om mensen die een afstand tot de samenleving ervaren middels kunstzinnige uitingen hun talenten (opnieuw) te laten ontdekken.

participarte open dagDe laatste jaren deed ParticipARTe dat in Palenstein, maar vanaf februari nodigt zij bewoners van Meerzicht uit om langs te komen in de Creatieve Werkplaats. Donderdag 9 maart houdt de Stichting ParticipARTe Open Dag. Van 10.00 uur tot 15.30 uur kan eenieder workshops volgen op het gebied van mozaïek maken, een creatief kookboekje of ‘Kom maar in mijn huisje’-schilderen. Voor de professionele workshops beginnen om 10.15 uur, 12.30 uur en 14.15 uur, zijn gratis en worden gegeven door Carola Puister, Marjon van Wezelenburg en Peter Waltman.

De afgelopen weken zijn een paar vrijwilligers bezig geweest om de Creatieve Werkplaats van een muurschildering te voorzien. Doel was om de buitenwereld een beetje binnen te halen. Lidy, Joke en Margreet is dat goed gelukt. Met het uitzicht op duin en strand waan je je zo op Scheveningen of Kijkduin.

 

Elke donderdagmiddag open

Vanaf de Open Dag is ParticipARTe een middag in de week open. Elke donderdagmiddag heeft zij van 13.00 – 15.00 uur een inloopmiddag, waar Meerzichters – tegen een geringe vergoeding- verschillende technieken kunnen aanleren waar het gaat om tekenen, schilderen, boetseren, knutselen of werken met weggooiproducten. Zoetermeerpas is geldig. Aanmelden kan op de Open Dag.

De Creatieve Werkplaats is te vinden op de 1e etage van de AmbachtenWerkplaats aan Vrouwenhuiswaard 7 Zoetermeer.
Voor foto’s van eerdere workshops, het programma en de muurschildering, kijk op de website van Stichting ParticipARTe www.participarte.nl.

-advertenties-

-goede doel-