20170831 110614Bakker Jongerius heeft een nieuwe winkel geopend in Winkelcentrum Buytenwegh, geheel in nieuwe stijl ingericht. De winkel bevindt zich tegenover het oude pand, waar de Jumbo gaat uitbreiden. Donderdagochtend 31 augustus verwelkomde Jongerius de eerste klanten in de nieuwe winkel.

Pasteltinten in mintgroen en roze voeren de boventoon in de nieuwe winkel, die verder vooral veel natuurlijke materialen heeft zoals hout en steen. De rekken met broodjes zijn voor een groot deel opgehangen aan het plafond, zodat ze bijna lijken te zweven. Naast een mooie vormgeving ook heel praktisch bij het schoonmaken van de winkel.

20170831 110615  20170831 110617 

In de nieuwe winkel is helaas geen plaats meer voor een echte zithoek, aldus Daphne Jongerius. Buiten staan drie tafeltjes met stoelen voor wie even wil genieten van een lekker broodje met een kop koffie. Binnen in de winkel komt een bar met drie barkrukken voor gasten die graag een kopje koffie komen drinken. Daphne: “We merken dat veel mensen speciaal bij de bakkerij afspreken om gezellig samen even wat te drinken en te praten. Een echt zitje ging niet meer binnen, maar met de bar bieden we mensen toch een gezellige zitplaats als het weer het niet toe laat om buiten te zitten!”

 

Betaalautomaat

Met de opening van de Jongerius is ook de betaalautomaat aan het Kentgensplein weer in werking gesteld. De automaat werd buiten werking gesteld gedurende de tijd dat het pand leeg stond en verbouwd werd. Veel wijkbewoners zijn blij dat de automaat weer terug is.

-advertenties-

-goede doel-