20170828 110553In de Horecaweek was het ook mogelijk om 'op sjiek' te dineren bij de McDonalds. Voor de gasten werden tafels gedekt, compleet met servetten en bestek en de bediening kwam aan het tafeltje informeren of men al een keus had kunnen maken? Een diner bij de Mac, een heel andere belevenis!

Het idee ontstond in een management overleg, zou het niet een keer leuk zijn om de gasten echt te ontvangen en te laten dineren? Het idee sloot mooi aan bij de Week van de Zoetermeerse Horeca en de pilot werd gestart. In een mum van tijd explodeerde de facebookpagina van McDonald's Kelvinstraat, met meer dan 20.000 views, en werden alle beschikbare tafels volgeboekt. MacDonalds medewerker Marit: "We hadden maar voor 10 tafels couverts beschikbaar, met borden, glazen en bestek. Want dat is natuurlijk niet de standaarduitrusting van een McDonald's! Uiteindelijk hebben we er twee sessies van gemaakt, maar dat betekent wel dat we snel moeten afwassen tussendoor!"

20170828 110527  20170828 110550 

De sfeer in het restaurant was gezellig en relaxed, mensen nemen meer de tijd voor hun eten lijkt het wel, als zij aan een netjes gedekte tafel eten. De patatjes en hamburgers smaken precies zo als in het fastfoodgedeelte van het restaurant, maar werden met net even wat meer zorgvuldigheid mooi gepresenteerd op het bord. Het jongerentestpanel probeerde eerst alles netjes met vork en mes te eten, maar kwam toch tot de conclusie dat dat niet helemaal mee valt: met je handen eten hoort wel heel erg bij MacDonalds! "Ik hoop dat mijn ouders nu vaker naar de Mac gaan, nu het een echt sjiek restaurant is!", aldus het testpanel.

Ook het personeel van de McDonald's was zeer tevreden over de pilot en verwachten wel een vervolg op 'dineren bij de Mac'. Marit: "Het bedienen van de gasten is compleet anders dan ons normale werk, maar daardoor wel heel erg leuk om te doen!"

20170828 110555  20170828 110558 

Horecaweek

Wilt u ook een bijzonder diner, of lunch, beleven deze week? Kijk op de website van de Week van de Horeca voor alle speciale aanbiedingen: www.bruisendzoetermeer.nl 

Tot 1 september kunt u via deze site gebruik maken van leuke aanbiedingen van deelnemende restaurants.

-advertenties-

-goede doel-