onc debatTer voorbereiding op Kleine Prinsjesdag krijgen jongeren van het Oranje Nassau College Parkdreef op 31 augustus een debattraining in de klas aangeboden van het Nederlands Debat Instituut en UNICEF Nederland. Op 15 september kunnen ze dan goed voorbereid in debat gaat in de Ridderzaal.

Vrijdag 15 september 2017, aan de vooravond van Prinsjesdag, is het Kleine Prinsjesdag. De 14-jarige Koningin van de Jeugd Sann Leisink draagt dan haar troonrede voor en de 32 beste jongerendebaters van Nederland debatteren met elkaar en Tweede Kamerleden over kinderrechtenthema’s zoals kindermarketing en jongerenparticipatie. UNICEF directeur Suzanne Laszlo: “Ik vind het heel belangrijk dat kinderen in Nederland op deze manier hun stem laten horen. Ze hebben een mening over onderwerpen die hen aangaan en kunnen die mening vaak prachtig verwoorden en beargumenteren.”

De ONC leerlingen worden op donderdag 31 augustus klaargestoomd voor de grote dag in Den Haag.

UNICEF Nederland organiseert Kleine Prinsjesdag voor de zevende keer. De leerlingen mogen in het hart van politiek Nederland in debat treden met elkaar en met Tweede Kamerleden van bijna elke grote partij. Demissionair staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Martin van Rijn is gastheer van de ochtend. De 32 leerlingen die meedoen zijn de winnaars van het landelijk UNICEF Kinderrechtendebattoernooi op 1 april dit jaar in Arnhem.

 

Foto: Kleine Prinsjesdag 2016

-advertenties-

-goede doel-