Verhuizen naar Sollasi 1Dinsdag 24 mei liepen Marjan en Wytze Weistra van Stichting A Break 4 Kids toevallig in Lisse toen zij de filmploeg van de EO tegenkwamen die opnames maakten voor hun programma ‘Geloof en een Hoop Liefde’. Het programma zocht nog naar deelnemers voor het onderdeel ‘het bankje’, waarop mensen kunnen vertellen wat hen bezig houdt.

                                                                                                                                                   

foto 8Nadat Wytze en Marjan werd gevraagd of zij mee wilden doen, vertelden zij over de stichting A Break 4 Kids. Deze stichting hebben zij opgericht in februari 2011, en bestaat uit ruim 25 vrijwilligers. A Break 4 Kids organiseert in Nederland 7 uitstapjes per jaar voor kinderen van 12-18 jaar, die vanwege mishandeling, verwaarlozing, misbruik, etc. niet thuis kunnen wonen maar zijn ondergebracht in opvanghuizen.

Na dit eerste gesprek besloot de filmcrew met Wytze en Marjan mee naar huis te gaan om te kijken hoe dat nu in de praktijk gaat. Naast de uitstapjes sparen zij namelijk het hele jaar diverse drogisterij artikelen om de kinderen tijdens de Kerstavonden een goed gevulde cadeautas te geven. Hiernaast sparen zij verder voor ruim 110 goed gevulde ‘welkom pakketjes’. Deze zijn ook gevuld met toiletartikelen en handdoeken. De kinderen die nieuw in een opvanghuis komen wonen krijgen zo’n welkom pakketje. Er worden elk jaar ruim 200 pakketjes voor de kinderen gemaakt.

Het programma zal in september op televisie te zien in ‘Geloof en een Hoop Liefde’.

Mocht u willen meehelpen of meer informatie krijgen over deze stichting, neemt u dan contact op met Wytze en Marjan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website www.abreak4kids.nl

-advertenties-

-goede doel-