Tennisvereniging ALTV Zoetermeer opent op zaterdag 2 juli om 15.00 de eerste padelbaan van Zoetermeer. Padel is één van de snelst groeiende racketsporten ter wereld en is in Nederland aan een grote opmars bezig. Door het kleine oppervlak van de padelbaan, het gebruik van de glazen wanden en de slimme combinatie van tennis en squash is padel een uitdagende sport die snel te leren is.

PPW 20150212 05343Padel Service Nederland sloeg de handen ineen met ALTV Zoetermeer en maakte het zo mogelijk om de leden van de vereniging en andere padelliefhebbers in de omgeving kennis te laten maken met deze nieuwe flitsende sport. De komst van deze padelbaan betekent een breder sportaanbod voor de leden van ALTV Zoetermeer en zal bovendien regionaal een aantrekkende werking hebben.

Opening

Op 2 juli opent de wethouder van Economische Zaken, Sportzaken en Jeugd van Zoetermeer, mevrouw Mariëtte van Leeuwen samen met de sponsor Henk van Beest van Gerechtsdeurwaarderskantoor Van Beest, Knol & Vermeulen deze eerste padelbaan van Zoetermeer. Na de feestelijke opening worden diverse activiteiten georganiseerd om kennis te maken met deze uitdagende sport. Zo worden er workshops, clinics, trainingen en demonstraties door Padel Service Nederland georganiseerd. De opening van de baan is een unieke kans om deze opkomende sport op de kaart te zetten in Zoetermeer.

Wat is padel?

Padel is een combinatie van tennis en squash. Je speelt 2 tegen 2 op een baan met 4 glazen wanden. Deze glazen wanden zijn een onderdeel van het spel. De techniek is eenvoudiger dan tennis en daardoor makkelijk te leren. Padel is komen overwaaien uit Spanje waar het inmiddels al de tweede grootste sport is. Op dit moment telt Nederland 40 padelbanen en kan er op ongeveer 20 locaties padel gespeeld worden. De verwachting is dat padel ook een grote opmars gaat maken in Nederland en elders in Europa.

Kennismaken met padel

Iedereen die geïnteresseerd is in deze mooie sport is meer dan welkom op 2 juli aanstaande. De tennisbanen van ALTV liggen in het Vernède Sportpark, Dr. J.W. Paltelaan 111.

-advertenties-

-goede doel-