Buytenwegh

 • 20191108 13210De Klusklas is een speciale les op basisschool de Buytenkans in Buytenwegh. Juf Elly geeft de lessen aan kinderen uit groep 5 t/m 8 die graag actief bezig en klusjes doen. Ze repareren dingen in en rond de school en maken bijvoorbeeld het schoolplein schoon.

 • 20191205 14356Sinterklaas heeft op zijn verjaardag, donderdag 5 december, weer heel veel scholen in Zoetermeer bezocht. Vaak werd de Sint hierbij geholpen door zijn trouwe Pieten. Sinterklaas kwam aan per auto, klusbus, tractor of gewoon lopend.

 • 20191130 13937Sinterklaas heeft afgelopen zaterdag weer een vrolijk feestje gevierd in Winkelcentrum Buytenwegh. De Sint bracht met zijn Pieten een bezoek aan het winkelcentrum en maakte veel kinderen blij.

 • 20181124 1692Sinterklaas en zijn Pieten zullen op zaterdag 30 november Winkelcentrum Buytenwegh bezoeken om alle kinderen uit de wijk te begroeten. Ook deelt Sinterklaas, samen met wijkwethouder Jakobien Groeneveld, de prijzen van de kleurwedstrijd uit.

 • 20191125 13687De boeren houden vandaag een publieksvriendelijk boerenprotest. In plaats van de weg te blokkeren met hun trekkers hebben zij die vandaag op verschillende op- en afritten in de berm gezet, om zo aandacht te vragen voor de problemen.

 • IMG 20191109 WA0004 2Jong en oud laten zich meenemen in een wonderlijke wereld bij Buurtvereniging Buytenrode waar sinds een paar maanden het bekende rollenspel Dungeons & Dragons wordt gespeeld. Onder leiding van een zogeheten Dungeon Master beleven deelnemers een interactief verhaal vol fantasie.

 • IMG 1827Halte 2717 organiseert een fotowedstrijd in Buytenwegh, het thema is Dieren in Buytenwegh. Wie mee wil doen, heeft tot maandag 16 december 22.00 uur de tijd om een mooi plaatje te schieten in Buytenwegh of in het Buytenpark en deze in te zenden.

 • Chapeaubeeldje Hr.Joop van Blijswijk 300dpi 0044De heer Van Blijswijk zal de buurtpreventiebijeenkomst met de leden van Wijk- en Agent Samen (WAS) op 20 november 2019 waarschijnlijk niet snel vergeten. Burgemeester Aptroot zette, mede namens wijkwethouder Groeneveld, Joop van Blijswijk in het zonnetje.

 • 20191109 131127Velen kijken weer uit naar kerst en ook dit jaar zijn er in de tuincentra van Zoetermeer verschillende kerstshows te zien. Elk tuincentrum heeft hier zijn eigen unieke draai aangegeven, met eenhoorns, pinguïns en kerstdorpen.

   

 • fietspad MeerpolderdijkDe fietsroute aan de noordrand van Zoetermeer en de zuidrand van de Meerpolder is gereed. De feestelijke opening van dit nog ontbrekende stuk is vrijdag 8 november 2019 aan de rand van het Buytenpark. Het gaat om een verbinding van ongeveer een kilometer tussen het Polderpad en het Stompwijksepad.

 • 2 nov 2019 Onthulling reclamebord SV Oosterheem 2Albert Heijn Meerzicht steunt de Zoetermeerse voetbalvereniging sv Oosterheem. Leo van der Meer, manager van Albert Heijn Meerzicht, steunt hiermee gezond leven en sporten en wil met sport en spel de inwoners van de wijken Meerzicht, Buytenwegh en de Leyens met elkaar verbinden.

 • taartTwee inbrekers dachten op zondagochtend 3 november om 5.30 uur hun slag te kunnen slaan in een woning aan de Fats Wallerrode in Buytenwegh. Bij aankomst van de politie namen de inbrekers de vlucht en verstopten zich in de wijk. De politiehond wist daar wel raad mee.

 • 20191031 13062In totaal waren 35 huizen in Zoetermeer aangemeld voor de Halloween Home Awards, een prijs voor het mooist versierde Halloweenhuis in de stad. De jury reed donderdagavond in een sfeervolle oude brandweerwagen langs de 7 genomineerde adressen.

 • mz deboerderij3Even leek het erop alsof coffeeshop CaSa volgend jaar al moest vertrekken uit de stad. Volgens de Zoetermeerse regels mag een coffeeshop namelijk niet binnen 350 meter van een plek zitten waar kinderen komen, zoals de sporthal Gymworld die nu naast CaSa wordt gebouwd.

 • politie auto sirene 1 copy copyBij een woning aan de Anna Blamanhove in Buytenwegh is een steen door de ruit gegooid. Dit gebeurde in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober. De politie roept getuigen op van deze vernieling.

 • illegaal vuurwerkWijkagenten hebben vrijdagavond naar aanleiding van een anonieme tip een woning in Buytenwegh doorzocht. Daar vonden zij in een slaapkamer 7 kilo zwaar illegaal vuurwerk, waaronder een aantal Super Cobra 6. Als dit was ontploft, was het leed niet te overzien.

 • pompoensoep BWHalloween is tegenwoordig vooral bekend als griezelfeest, maar is van oorsprong sterk verbonden met het christelijke feest Allerzielen. In Buytenwegh wordt gekozen voor deze verbindende kant van Halloween, met de verkoop van pompoenen op woensdag 30 oktober.

 • 20191008 12440Juf Nancy de Vries is directeur op basisschool de Buytenkans in Buytenwegh. De kinderen van de Jeugdredactie Brede School op de Buytenkans interviewden hun juf en wilden graag precies weten hoe het is om directeur te zijn.

 • techniek kick off ta buytenweghDe kinderen van groepen 6,7 en 8 van een aantal basisscholen in Buytenwegh hebben tijdens de Kick-off voor de Piëzo TalentenAcademie Buytenwegh kennis gemaakt met techniek. Zij konden experimenteren in de Technobiel die speciaal naar de wijk was gekomen.

 • 20191017 12710Reakt en Piëzo, met de Ambachtenwerkplaats, delen sinds een klein half jaar het gebouw aan de Teldersrode in Buytenwegh. Wijkbewoners zijn er van harte welkom om mee te doen aan de verschillende activiteiten en workshops.

-goede doel-