Buytenwegh

 • Cadeautje voor juffen Buytenkans

  20200707 19260Alle juffen van IKC de Buytenkans in Buytenwegh ontvingen een speciaal t-shirt, als aandenken aan het lesgeven in coronatijd. Het t-shirt met de tekst: ‘Teacher 2020, the one where I quarantaught’, bedankt alle leraren voor hun inzet in een bijzonder jaar van sluiting, opvang en halve groepen op school.

 • Senioren weer actief bij Halte

  senioren actief 1De ouderen van Buytenwegh zijn blij dat hun activiteit Senioren Actief van Halte 2717 in Buytenwegh weer van start is gegaan. De afgelopen maanden lag alles stil door het coronavirus, afgelopen week konden zij elkaar weer voor het eerst ontmoeten en genieten van muziek.

 • Vies worden mag op Modderdag

  modderdag 3Niet alleen de kinderen, maar ook de juffen deden enthousiast mee met Modderdag bij De Drie Ballonnen op IKC Klimboom in Buytenwegh. Tijdens ModderDag ontdekken kinderen weer wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en hoe leuk de natuur is.

 • Sandwich kleding actie bij Terre des Hommes

  terre des hommes bwTerre des Hommes heeft een bijzondere actie waarmee een project in Noord-Tanzania gesteund wordt. Na sluiting van de modewinkel Sandwich in het Stadshart is de resterende collectie nieuwe kleding aan Terre des Hommes geschonken, deze kan nu tegen heel aantrekkelijke prijzen kan worden aangeschaft.

 • Freerunnen op dak school gaat mis

  helicopterDinsdagavond 24 juni viel een jongere van het dak van IKC de Buytenkans in Buytenwegh. Het bleek dat jongeren op het dak aan het free runnen waren, een van hen sprong op het schaduwdoek van het kleuterplein en viel op de grond. De traumahelikopter landde naast het schoolplein om hulp te bieden.

 • Aangehouden met 3 soorten drugs

  politiebus 2Een automobilist is woensdagochtend 24 juni aangehouden in Buytenwegh omdat de politie zijn rijgedrag erg opvallend vond. Na een speekseltest bleek de verdachte drie verschillende drugs te hebben genomen.

 • Zelf mondkapjes maken bij Ambachtenwerkplaats

  i FDQv9Lh X3Bij de Ambachtenwerkplaats van Stichting Piëzo in Winkelcentrum Buytenwegh kunnen Zoetermeerders, gratis en naar eigen smaak, een mondkapje maken. Nu het dragen van een mondkapjes in het openbaar vervoer sinds 1 juni verplicht is, zijn veel mensen op zoek naar een veilig, maar ook leuk mondkapje.

 • Weer contact voor Dojo Hokori Meiyo

  IMG 0727Deze week mochten de vechters van Dojo Hokori Meiyo na wekenlange online en afstandstrainingen weer rustig aan beginnen met contactoefeningen. Alle aanwezige vechters tot 18 jaar mochten sparren en rustig tegen elkaar tikken.

 • Romantische spuiter gezocht

  graffitiZo verliefd zijn en het willen uiten, dat mag. Maar de politie is het niet zo eens met de graffiti uiting in een tunneltje aan de Voorweg. Bij aankomst van de politie was de romanticus echter gevlogen. De agenten zouden graag een praatje met de kunstenaar maken.

 • 6 jaar Buitensporten met Bart

  IMG 9338Bart De Roeck begon 6 jaar geleden, op 18 mei, met buitensporten en iedereen die met hem mee wilde doen, kon vrijwillig aansluiten. Van kleine clubjes mensen ontstond zo een enthousiaste en sportieve groep die wekelijks geniet van het buitensporten.

 • Lange haren en lange benen terug op school

  tekening coronaAfgelopen maandag was het zover: de scholen mochten weer open. “Wat vooral opvalt, zijn lange haren, kinderen die een goede groeispurt hebben gehad de afgelopen twee maanden en blije gezichten. De kinderen waren vooral heel blij om weer naar school te kunnen”, aldus juffen van IKC de Buytenkans.

 • IKC de Buytenkans geeft watertappunt aan de wijk

  kraan buytenkansIKC de Buytenkans in Buytenwegh is een gezonde school en omdat er goed gebruik wordt gemaakt van het plein en het basketbalveldje, heeft de school geregeld dat er een watertappunt is gekomen voor gebruik door de wijkbewoners die aan het spelen en sporten zijn in de buurt van de school.

 • Straat in beeld: Kentgensplein

  20200402 17812Weet u wat uw straatnaam betekent? In Straat in beeld zoeken wij de informatie achter het blauwe bordje uit. Nederland herdenkt in 2019 en 2020 ‘75 jaar Vrijheid’. De komende weken belichten we een aantal straatnamen met een link naar de Tweede Wereldoorlog. Vandaag het Kentgensplein in Buytenwegh.

 • Vidomes trakteert op voorjaarsbollen

  20200430 18710Alle huurders van Vidomes in Buytenwegh kregen donderdag 30 april een leuke verrassing: Een mooi potje met voorjaarsbollen. De plantjes werden huis aan huis bezorgd door jongeren via Buurtwerk en wijkwethouder Jakobien Groeneveld, die ook een handje kwam meehelpen.

 • Sleutel voor Yunus Emre Zoetermeer

  20200424 18500Mounia Sarrokh wordt locatiemanager van de nieuwe basisschool Yunus Emre in Buytenwegh. “Ik heb er onwijs veel zin in, we gaan hier gewoon een hele leuke school van maken!” De islamitische school valt onder het bestuur van Yunus Emre, die in Den Haag al 4 scholen heeft.

 • Buurtvoetbalschool start weer trainingen

  buurt voetbalschoolDe Buurtvoetbalschool, samenwerkingspartner van SV Oosterheem, start op woensdag 29 april weer de activiteiten op het terrein van SV Oosterheem. Nu de coronamaatregelen worden versoepeld voor kinderen kunnen zij weer starten met trainingen voor de jeugd.

 • Asociale dumping huisraad Handelrode

  EWSVYusX0AI9vUrDe Reinigingsinspecteur ontdekte donderdag 23 april een enorm stapel afval aan de Händelrode in Buytenwegh. De stapel huisraad was zeker anderhalve meter hoog.

 • Straat in beeld: Hannie Schaftrode

  20200422 18465Weet u wat uw straatnaam betekent? In Straat in beeld zoeken wij de informatie achter het blauwe bordje uit. Nederland herdenkt in 2019 en 2020 ‘75 jaar Vrijheid’. De komende weken belichten we een aantal straatnamen met een link naar de Tweede Wereldoorlog. Vandaag de Hannie Schaftrode in Buytenwegh.

 • Een potje om lief en leed te delen

  liefenleed1Lief en leed delen, brengt ons bij elkaar. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is dit lang niet altijd. Teveel mensen hebben weinig contact met buren en voelen zich eenzaam. Anderen willen wel helpen, maar weten niet hoe. Het Lief en leedpotje biedt uitkomst.

 • Daily challenge op IKC Buytenkans

  buytenkans corona3Voor juffen én leerlingen op de basisschool is het thuisonderwijs best even wennen. De juffen op IKC de Buytenkans in Buytenwegh proberen het onderwijs op afstand zo goed mogelijk te organiseren en geven de kinderen elke dag een uitdaging via social media.

-goede doel-