Buytenwegh

 • Coffeeshop Casa blijft in Boerderij

  mz deboerderij3Uit de evaluatie van de proefperiode van Coffeeshop Casa blijkt dat er geen problemen zijn en dat de coffeeshop op de huidige locatie in De Boerderij kan blijven. Tijdens de proefperiode is gekeken of de coffeeshop de jonge bezoekers van GymWorld zou aantrekken en beïnvloeden, maar daar is geen sprake van.

 • Rozen in Winkelcentrum Buytenwegh

  20220924 34215Met prachtige rode en roze rozen verraste Winkeliersvereniging Buytenwegh zaterdag de buren van het Winkelcentrum. De altijd vrolijke lakeien Pluum en Meau deelden de bloemen - vers geplukt uit de kasteeltuin!- uit, geholpen door tovenaar Fafa.

 • Weekend Foto

  waug22 ernst_v_erkelens_paarden_buytenparkFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Wethouder Ronald Weerwag pakt zwaard op

  20220910 34133Ronald Weerwag, de wethouder van sport, pakte het Japanse zwaard op bij Budovereniging Tomo No Kai. In traditioneel kostuum deed hij mee met de sport iaido, de kunst van het Japanse zwaard. Na eerst wat oefening sloeg hij de traditionele 'Eerste slag van het seizoen'.

 • Straat in beeld: Django Reinhardtrode

  django reinhardtrodeU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek ‘Straat in beeld’, hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: Django Reinhardtrode in Buytenwegh.

 • Bewoner die buurt schoonhoudt ontvangt bloemetje

  Bloemetje van Velzen Naast haar drukke baan ruimt Sabrina Smit zwerfvuil op rondom winkelcentrum Buytenwegh. Ze is bijna iedere dag in de weer om vuil te prikken. Buurtbewoners en winkeliers zijn ontzettend blij dat Sabrina zich zo inspant voor een schone buurt. Dat doet ze al jaren.

 • Agressieve wespen Voorweg Laag

  wespDrie mensen werden door wespen aangevallen op het Ingenieur Veltplein (Voorweg). Terwijl ambulancepersoneel het eerste slachtoffer verzorgde, meldden zich meer mensen die door de zwerm agressieve wespen werden belaagd.

 • Wijkbloemetje voor Ton in Buytenwegh

  20220824 33476Wijkwethouder Bouke Velzen heeft woensdagmorgen het bloemetje van de wijk bezorgd bij Ton Lagraauw in Buytenwegh. Ton zorgt al jaren als buurtvader voor vele buurtbewoners in zijn buurtje en was volkomen verrast door de attentie van de wethouder.

 • Buytenwegh geniet van Survivalpop

  20220820 33401Buytenwegh liep afgelopen zaterdag uit om te genieten van het gratis Survivalpop concert op het middenplein van Winkelcentrum Buytenwegh. Naast de optredens van The Weepers, John Medley en andere artiesten, werd het publiek ook verrast met het optreden van Jari Hellegers, bekend van Temptation Island.

 • Bananenboom waakt over kruidentuin

  KruidenrekBerichten we al eerder dat in de binnentuin van Wijkcentrum Buytenwegh aan de César Franckrode 64 regelmatig mensen langs komen om de prachtige bananenboom te bewonderen, nu is er ook een kruidentuin. Vrijwilligers van Piëzo hebben met tuinvrouw Karin in de binnentuin een kruidentuin aangelegd.

 • Natuurfeestje met Fête de la Nature

  WesterparkStichting Gezond Natuur Wandelen Nederland organiseert elke week gratis wandelingen van een uur in het groen, binnen en buiten de bebouwde kom. De wandelingen starten op een vaste plaats en tijd en worden begeleid door vrijwilligers die onderweg ook iets over de natuur vertellen.

 • Oberon, theaterwandeling vol magie

  oberonHet Buytenpark is op 18, 19 en 20 augustus vanaf 19.10 uur het decor voor een bijzondere theaterwandeling vol magie. Oberon is een reis door de wereld van de elfen. Normaal gesproken houden de elfen zich verborgen, maar eens per jaar vervaagt de sluier tussen hun wereld en die van de mensen.

 • Sinkhole op de Gerrit Achterberghove

  SinkholeVanmorgen ontstond op de Gerrit Achterberghove in de wijk Buytenwegh een zogenaamd sinkhole, van minstens een meter diep. De oorzaak is nog niet bekend, maar zou volgens buurtbewoners te maken kunnen hebben met de riolering.

 • Survivalpop on Tour in Winkelcentrum Buytenwegh

  survivalpop artiestenSurvivalpop on Tour zet zaterdag 20 augustus Winkelcentrum Buytenwegh muzikaal op zijn kop. Artiesten als John Medley, Peter la Haye, André Pronk, Ricky Daniels en The Weepers maken hun opwachting op het podium en zullen van 13.00 tot 17.00 uur spetterende optredens geven.

 • Heerlijke lunch op bso

  Kinderen van BSO De TjalkEen groep kinderen van BSO De Tjalk uit de Leijens was een dagje te gast bij Stichting Piëzo in de Ambachtenwerkplaats in Buytenwegh. In de ochtend hebben zij onder leiding van vrijwilligers gezamenlijk een heerlijke lunch met broodjes, kaasstengels en smoothies bereid.

 • Kunst in Zoetermeer: De Stuiter

  20160517 82218Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze  serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze week het kunstwerk De Stuiter in Buytenwegh.

 • Restaurantavond inZet voor en door wijkbewoners

  Restaurantavond bij inZet voor en door wijkbewoners foto PiëzoIn je eentje eten is niet gezellig. Dat vinden de vrijwilligers en bewoners in de wijk Buytenwegh ook en daarom organiseren zij al jarenlang elke woensdagavond van 18:00 tot 19:30 uur een echte restaurantavond bij inZet aan de César Franckrode 64.

 • Sportdag BSO op het grasveld

  bso sportdag3Kinderen van de buitenschoolse opvang van Junis hebben deze zomervakantie weer een vol programma. In Buytenwegh konden de kinderen van locatie Klimboom, Margriet, Horizon en Achtsprong zich vorige week lekker sportief uitleven tijdens een sportdag.

 • Samen Schoon is Gewoon

  Samen schoon is gewoon in de zomervakantie in Buytenwegh fotograaf Stichting PiëzoHoe mooi zou Zoetermeer zijn zonder zwerfafval. Zwerfafval maakt een rommelige indruk, is slecht voor de gezondheid en het milieu. Door afval niet meer op straat weg te gooien, zorgen wij samen voor een schonere stad. Stichting Piëzo start daarom deze zomervakantie een zwerfvuilopruimactie voor kinderen uit de wijk Buytenwegh.

 • Werk aan de weg Marsmanhove

  werkzaamheden Marsmanhove 2De wijk Buytenwegh is tijdelijk minder goed bereikbaar vanwege werkzaamheden aan de Marsmanhove. Van 20 juni tot en met 7 juli 2022 wordt de weg geasfalteerd op het gedeelte Zwaardslootseweg-Timmermanshove. Overdag is de weg afgesloten, maar vanaf 17.00 kan er weer wel gereden worden.

-goede doel-