Buytenwegh

 • Jonge bezorgers voor Kookmaatjesproject

  vrijwillige bezorgers BuytenweghJong en oud zet zich in om ouderen te voorzien van een lekkere maaltijd, verzorgd door kookmaatjes van Piëzo. Richard Arkema en zijn dochters maakten vorige week voor het eerst een ritje met maaltijden langs ouderen in Buytenwegh. Wat maakt Richard en zijn dochters zo enthousiast om dit te doen?

 • Senioren Actief brengt voorjaar langs

  20210318 23564Halte 2717 bracht deze week het voorjaar langs bij de ouderen van Senioren Actief in Buytenwegh. Vanuit buurthuis Hoveniers werden de plantjes uitgedeeld door Tilly van der Meer-Verheij en buurtpastor Johan Roest.

 • Vrolijke noot op Pannenkoekendag

  20210319 23571Elk jaar nodigen de peuters van IKC Klimboom uit Buytenwegh alle opa's en oma's uit om lekker samen te smullen van de pannenkoeken. Dit jaar moet dat met wat meer afstand, maar Nancy van KDV de Drie Ballonnen wilde de feestelijke dag toch niet zomaar voorbij laten gaan.

 • Winkeldief thuis aangehouden

  politie uniform 2Het Kruidvat in winkelcentrum Buytenwegh gaf maandag 15 maart na een winkeldiefstal aan de politieagenten het signalement van de dief door. Deze verdachte was al bekend bij de agenten, na het horen van het signalement wisten zij direct om wie het ging.

 • Boekfiets bij de Drie Ballonnen

  BoekfietsBij de locatie IKC Klimboom, in Buytenwegh, van kinderopvang De Drie Ballonnen is op dinsdag 9 maart De Boekfiets op bezoek geweest. De Boekfiets is een herkenbare bakfiets die is uitgerust met een complete inventaris van boeken, knuffels, spelletjes, tekenspullen en een geluidsinstallatie.

 • Brand op balkon zorgt voor flinke schade

  brand bellamyhoveEen brand op een balkon van een woning zorgde donderdagmiddag voor flinke schade. Naast de flinke rookontwikkeling, was de voorgevel van het huis aan de Jacobus Bellamyhove in Buytenwegh, flink zwart geblakerd.

 • Getuigen gezocht na schietincident

  Schermafbeelding 2021 03 02 om 21.22.16De politie is op zoek naar getuigen van het schietincident op de Madernarode, waarbij een man zwaar gewond raakte. Dinsdagavond 2 maart rond 20:20 uur kwam de melding binnen bij de politie, even later werd de gewonde man in een geparkeerde auto aangetroffen.

 • Straat in Beeld: Billie Holidayrode

  Billy Holidayrode john5De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Billie Holidayrode in de wijk Buytenwegh. 

 • Zwaargewonde bij schietpartij Madernarode

  Schermafbeelding 2021 03 02 om 21.22.25Bij een schietpartij bij een woning op de Madernarode in de wijk Buytenwegh, is dinsdagavond een persoon zwaargewond geraakt. Het slachtoffer, waarschijnlijk een man, is met spoed vervoerd naar het ziekenhuis.

 • Buitenstormbaan bij Pro Patria

  Pro Patria StormbaanGymnastiekvereniging Pro Patria organiseerde op zaterdag 27 februari de buitenactiviteit 'Stormbaan'. Dit evenement werd georganiseerd voor de recreanten die al een tijd niet kunnen sporten en is het startsein voor buitenlessen die in maart worden georganiseerd door de trainers van Pro Patria.

 • Botsing met verkeersbord

  112 rotonde meerzichtllaanEen auto is op de rotonde Amerikaweg - Meerzichtlaan tegen een verkeersbord tot stilstand gekomen. De auto raakte vrijdagmiddag 26 februari tijdens een uitwijkmanoeuvre van de weg en kwam daarbij in botsing met het verkeersbord op de rotonde.

 • Kunstwerk bij Gymworld geplaatst

  20210225 23452Het kunstwerk 'Letterbeeld' bij Gymworld is af en werd deze week geplaatst. Het kunstwerk van Michiel Kluiters is verrassend, nodigt uit tot actie en ziet er steeds anders uit. Het werd al meteen in gebruik genomen door aanwezige jongeren, want naast kunst is Letterbeeld ook echt bedoeld om actief te gebruiken.

 • Springers Pro Patria op de Padelbaan

  IMG 20210220 144729 resized 20210220 091025405De selectie- en wedstrijdspringers van Pro Patria werden zaterdag 20 februari door TV Buytenwegh uitgenodigd voor een clinic Padel. De tennisvereniging heeft sinds 2017 op de plaats van twee tennisbanen twee Padelbanen gebouwd.

 • Jeugd Dojo Hokori Meiyo traint buiten

  IMG 5139Na weken niet met elkaar te hebben getraind was het dit weekend voor de jeugd van Dojo Hokori Meiyo weer tijd om in de zon met elkaar 1,5 uur te knallen. Op de parkeerplaats van de sportzaal bij het Buytenpark hebben zij aan hun conditie gewerkt, maar ook krachtoefeningen gedaan.

 • Walking Football, ook tijdens corona

  OldstarsWalking Footballclub Zoetermeer OldStars wil ook in de coronatijd senioren stimuleren om aan sport te blijven doen. Het verzorgen van normale trainingen is nu lastig door de coronaregels, maar de club heeft met een kleine subsidie tóch een weg gevonden om te blijven sporten.

 • Inval woning Hannie Schaftrode

  politiebus 1Een arrestatieteam, agenten in kogelwerende vesten en de hondenbrigade deden zaterdagochtend 13 februari een inval. Doel was een woning aan de Hannie Schaftrode in Buytenwegh. Na de inval is één persoon gearresteerd.

 • Illegaal pokertoernooi beëindigd

  illegaal gokkenDe Zoetermeerse politie beëindigde in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 februari een illegaal pokerfeest in een woning aan de Paul Scholtenrode. Het gokken was al illegaal, maar ook kregen 24 aanwezigen een bekeuring vanwege het overtreden van de coronamaatregelen.

 • Soep voor ouderen in Buytenwegh

  joachim piezoIn Corona tijd zijn veel ouderen eenzaam. Stichting Piëzo heeft een aantal projecten lopen waar enthousiaste stagiaires actief zijn. Bijvoorbeeld Joachim, die als onderdeel van zijn HBO-stage Social Work een keer in de week in Buytenwegh heerlijke soep bereidt voor ouderen.

 • Natuurijsbaan nog gesloten

  yvz schaatsbaanDe natuurijsbaan van YVZ kan nog niet open, de baan is nog te gevaarlijk. IJsvereniging Zoetermeer heeft een natuurijsbaan in het Buytenpark, die nu elke dag gecontroleerd wordt. De leden hopen dat de baan zo snel mogelijk open kan.

 • Weekend Foto

  wfeb21_Hetty_van_der_Lans_herfst_buytenparkFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

-goede doel-