Buytenwegh

 • 20181212 2842IKC Klimboom in Buytenwegh geeft nu al bijna een jaar les in het prachtige nieuwe gebouw aan de Nesciohove. Het buitenterrein was alleen nog wat saai vonden de buurtbewoners, vooral voor de wat oudere kinderen. Samen zorgden zij voor een nieuw klimtoestel voor op het schoolplein.

 • winter bwegh'Winter in Buytenwegh' deelt samen het kerstgevoel met veel muziek, gezelligheid en kerstwensen rond de kerstboom op het Kentgensplein. Zaterdag 15 december opent wethouder Groeneveld het feest officieel om 13 uur.

 • IMG 0349Een fietser werd zaterdagmiddag aangereden op de Amerikaweg in Zoetermeer. Op de kruising met de Buytenparklaan kwam de racefietser hard in botsing met een personenauto. Het slachtoffer is behandeld door het ambulancepersoneel, waarna zonder spoed vervoerd naar het ziekenhuis. 

 • winterfeest bwWoensdagmiddag 12 december is er een groot Winterfeest bij de sport- en spelinstuif in Buytenwegh. Je kunt meedoen aan leuke sportactiviteiten, op de stormbaan of knutselen.

 • 20181205 2438Sinterklaas heeft het bijzonder druk op zijn verjaardag, vroeg in de ochtend is hij al op pad om vele scholen in Zoetermeer te bezoeken. Bij de Amaliaschool in Zoetermeer kwam de Sint wat later, hij had zich verslapen! Bij de Klimboom in Buytenwegh kwam hij gelukkig wel op tijd bij de kinderen die al stonden te zingen.

 • 20181130 2269 copyBij karatevereniging Tomo no kai deden vrijdag alle jeugdleden mee aan de Pietentraining. Om Piet te zijn moet je een goede conditie hebben, lenig zijn en heel behendig, precies ook de onderdelen die belangrijk zijn voor karate.

 • 20181124 2021De Vrienden van Buytenwegh organiseren samen allerlei leuke activiteiten in de wijk. De 12 partners maken zich zo samen sterk voor een leuke en veilige wijk waar het fijn wonen is. Partner Zoetermeer Actief bracht de het unieke concept van de Vrienden in beeld.

 • Pluk van de PettefletHalte 2717 Senioren Actief organiseert op vrijdag 7 december in ‘Ons Honk’ aan de Carry van Bruggenhove 27 een gezellige middag in het teken van Annie M.G. Schmidt. Annie M.G. Schmidt werd bekend met haar werk voor kinderen, maar ook ouderen genieten nog steeds van haar werk.

 • ROYW0647Een auto met twee inzittenden vloog door nog onbekende reden uit de bocht op de kruising Muzieklaan met de Cesar Franckrode in Buytenwegh. De personenauto reed op dinsdagavond 27 november omstreeks 22:30 uur een betonblok uit de grond en ramde daarna een verkeerspaal.

 • 20181124 1633Sinterklaas kwam in Winkelcentrum Buytenwegh ook dit jaar weer met de boot aan. De Sint kon met zijn gevolg niet varen naar het Winkelcentrum, maar door de boot op een trailer te zetten kon hij toch alle kinderen verwelkomen vanaf zijn vaartuig.

 • Foto donatie collega 2018Het IKC Klimboom heeft met verschillende acties 453 chocoladeletters opgehaald voor Stichting Sintvoorieder1. Afgelopen twee weken konden ouders/ verzorgers en docenten een chocoladeletter doneren.

 • Sinterklaas ontwerp 2Sinterklaas zal ook dit jaar met de boot aankomen bij Winkelcentrum Buytenwegh. Op zaterdag 24 november wordt de Sint met zijn gevolg, na een fotomoment bij buurtvereniging Hoveniers, om 12 uur verwacht op het plein in het Winkelcentrum.

 • bw cesarfrankrode 2In antwoord op officiële vragen van de fractie van Zó! Zoetermeer meldt de burgemeester dat bij MBO Rijnland aan de Cesar Franckrode dit jaar al 7 keer sprake is geweest van vandalisme. In 2018 vond in totaal twaalf maal vernieling plaats bij scholen in Buytenwegh, verdeeld over meer scholen.

 • IMG 1795De kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 van Openbare Basisschool de Watersnip zijn de afgelopen weken druk in de weer geweest met de Global Goals 2030. Een storyteller leerde hen over het leven in Nicaragua, welk leven zij vervolgens zelf hebben ervaren in het inleefatelier.

 • 20181031 014De pompoenen die met Halloween verkocht werden in Winkelcentrum Buytenwegh waren dit keer niet heel eng, maar wel smakelijk! In het winkelcentrum werden pompoenen verkocht, waarvan de opbrengst naar Middin gaat. Ook waren er verschillende recepten om de pompoen heerlijk te bereiden.

 • Foto IKC letters actieIKC Klimboom  in Buytenwegh steunt dit jaar Sintvoorieder1. De actie is een initiatief van juf Nicole, samen met haar collega´s en alle kinderen van IKC Klimboom gaan zij chocoladeletters inzamelen voor dit goede doel. Stichting Sintvoorieder1 wil dat elk kind een kado krijgt, ongeacht de thuissituatie.

 • ongevalBusken 1Een brommer en een personenauto zijn met elkaar in botsing gekomen op de Busken Huethove in Buytenwegh. Het ongeval vond plaats op dinsdag 30 oktober rond 15.45 uur. De bestuurder van de brommer is in de ambulance nagekeken.

 • haaloween buytenweghHalloween is tegenwoordig vooral bekend als griezelfeest, maar is van oorsprong sterk verbonden met het Christelijke feest Allerzielen. In Buytenwegh wordt gekozen voor deze verbindende kant van Halloween, met de verkoop van pompoenen op woensdag 31 oktober.

 • Zó Marijke van der MeerZó! Zoetermeer is bezorgd om een golf van vandalisme bij het MBO Rijnland aan de César Franckrode in Buytenwegh. Er is bij deze school al geruime tijd sprake van ernstig vandalisme en inbraken. Donderdagavond zou er weer sprake zijn van ingooien van ruiten en flinke schade in de school.

 • vestdijkhove1Een geparkeerde auto aan de Vestdijkhove in Buytenwegh is in de vroege ochtend van zondag 14 oktober uitgebrand. De melding van de brand kwam rond 03.00 uur binnen bij de hulpdiensten. De brandweer heeft het voertuig geblust.

-goede doel-