Buytenwegh

 • dag van leerplichtWethouder Jan Iedema (Onderwijs) bezocht op de Dag van de Leerplicht, donderdag 21 maart, SBO de Horizon. Samen met het Jongerenteam Leerplicht/RMC ging hij in gesprek met leerlingen uit groep 8 over het belang van recht op onderwijs.

 • 20190322 6448IKC Klimboom kreeg vrijdag 22 maart, op Nationale Pannenkoekendag, Kikker op bezoek. De kleuterheld kwam graag een pannenkoek mee eten, samen met de ruim 100 opa’s en oma’s en de peuters en kleuters.

 • sv oosterheemSV Oosterheem krijgt een nieuwe kantine, het college heeft besloten de voetbalvereniging te steunen met een subsidie van 75.000 euro. De club, die gevestigd is in het Buytenpark, is blij dat de huidige kantine, die al jaren niet meer voldoet, nu kan worden vervangen door nieuwbouw.

 • bw AIVDHet bekende grijze AIVD gebouw aan de Europaweg, tegenover het Stadshart, blijft voorlopig in Zoetermeer. De AIVD gaat verbouwen en uitbreiden, de verwachting is nu dat de dienst zeker nog 10 jaar op de huidige locatie blijft.

 • thumbnail Tarotkaarten1De spirituele beurs bij buurtvereniging Buytenrode op zondag 24 maart heeft voor ieder wat wils. Op de al jaren goed bezochte beurs kunt u terecht bij diverse specialismen zoals kaartlegging, reading, tekeningen en handlezen.

 • D66 Rens Raemakers IKC KlimboomTweede Kamerlid Rens Raemakers, woordvoerder kinderopvang en kindregelingen, bezocht met een delegatie van D66 Zoetermeer, op 11 maart IKC Klimboom. Raemakers kreeg een rondleiding en ging in gesprek met de directie en medewerkers van IKC Klimboom.

 • IMG 5654Weer, en vooral veel wind, trotserend opende wethouder Jakobien Groeneveld donderdag het nieuwe informatiebord op het Gruttolandje. Dit plasdrasgebied in het Buytenpark biedt onderdak aan vele weidevogels.

 • vuurwerk2Door zwaar vuurwerk in een afvalbak te doen, is op de Händelrode de deksel van deze bak, door een schutting van een woning geblazen. De materiële schade is behoorlijk, maar omdat de bewoners niet in de tuin waren, zijn er geen gewonden gevallen.

 • politie auto 11Een automobiliste reed maandag 25 februari tegen een geparkeerde auto op de J. Bellamyhove in Buytenwegh. Kort na dit incident is zij verder gereden. Rond 21.15 werd de politie gebeld en startte een zoektocht. Niet veel later konden zij de vrouw staande houden en werd een speekseltest afgenomen.

 • hoven ton alberts 3Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. Meer weten over welke architectuur Zoetermeer rijk is? In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de ‘Albertshoven’ in Buytenwegh.

 • reimarkt zoetermeerIn 2050 moet iedereen in Nederland overgestapt zijn van aardgas naar een duurzame energiebron. Reimarkt geeft in Zoetermeer woningeigenaren advies om aardgasvrij te worden. Donderdag 28 februari is er een informatieavond, speciaal voor woningeigenaren in Buytenwegh.

 • 20190219 5104De Zakgeldkanjers van Buytenwegh komen elke dinsdagmiddag samen om iets leuks te doen voor mensen uit de buurt. Zo hebben zij al een tuintje opgeknapt van een oudere bewoner of ruimen zwerfvuil op in de wijk. Deze week gingen zij koekjes bakken voor en met cliënten van Middin.

 • IMG 4060Halte 2717, huis van Zorg en Zin, heeft in Buytenwegh een nieuwe locatie. Zij trokken deze week in bij ‘Ons Honk’ van buurtvereniging Hoveniers aan de Carry van Bruggenhove 27. Alle activiteiten en ontmoetingen van Halte 2717 worden vanaf nu op deze locatie gegeven.

 • DzbuJ8QX4AUD8EgDe wijkagenten in Buytenwegh melden dat voor de 22e keer de ruiten zijn ingegooid bij het MBO Rijnland aan de César Franckrode. Vorig jaar werd er ook al drie keer ingebroken in het scholencomplex, waar ook Stichting Piëzo een vestiging heeft.

 • Sport vd maand Conquesto 300dpi 0141

  Ingeborg ter Laak, wethouder van sport, brengt iedere maand een bezoek aan een sportclub. De maand februari staat in het teken van de racketsporten. De wethouder bracht een bezoek aan Badmintonvereniging Conquesto.

 • bw wijkpostVolgens wethouder Jan Iedema hoeft het wijkgericht werken, dat het motto is van het college, niet speciaal de wijkpost als uitgangspunt te hebben. Dit kan ook een andere ontmoetingsplaats in de wijk zijn, zoals bijvoorbeeld de koffietafel van de supermarkt.

 • snowworld vernielingDe Wijkagenten in Buytenwegh melden op twitter dat er maandagavond 4 februari tussen 19:30-21:45 uur meerdere ruiten van auto's zijn vernield. Van 3 auto's zijn de voorruiten ingeslagen met een hard voorwerp. De politie is op zoek naar getuigen.

 • TekstenBweghDe wijkagent van Buytenwegh is op zoek naar mensen die weten wie beledigende teksten op muren aan de Berliozrode en de Chopinrode heeft gespoten. Het bekladden van muren is natuurlijk niet toegestaan, maar in dit geval is het ook op een persoon gericht.

 • 20190124 4487De peuters van de kinderopvang van IKC Klimboom in Buytenwegh hebben een eigen bibliotheek gekregen. De school beschikte al over een Bibliotheek op School voor de oudere kinderen, maar nu heeft het kinderdagverblijf nu zijn eigen afdeling met boeken voor een leeftijd vanaf twee jaar.

 • 20190114 4185Winkelcentrum Buytenwegh heeft er sinds kort weer een nieuwe ondernemer bij: High End Tattoos Zoetermeer. Kris van der Toorn, de eigenaar van de Zoetermeerse vestiging, heeft met de opening van zijn eigen tattoo shop een hobby omgezet in een eigen onderneming.

-goede doel-