Buytenwegh

 • Burendag: samen op afstand

  i XPXbmHj X3Burendag werd door veel buurten in Zoetermeer aangegrepen om, ondanks de 1,5 meter afstand, toch even echt samen te zijn. Samen leuke activiteiten doen bijvoorbeeld of gezellig een kopje koffie drinken, zoals bij kopersvereniging De Vogelhoek in Seghwaert.

 • Buitentraining als jubileum Tomo no kai

  20200920 20659Karatevereniging Tomo no Kai vierde afgelopen zondag met een buitentraining in Buytenwegh het 30-jarig jubileum van de vereniging. De vereniging koos voor een coronaproof feestje op een grasveld, waar alle leden bij zouden kunnen zijn. 

 • Bestuurlijke uitdaging voor Gymworld

  20200713 19369Deze week werd bekend gemaakt in een memo van de wethouder dat er financiële problemen dreigen voor het pas opgeleverde Gymworld, de twee hoofdgebruikers van het gebouw. CGV Zoetermeer en Pro Patria weerleggen dit en stellen dat zij de financiële verplichtingen kunnen nakomen, ondanks corona.

 • Financiële problemen voor Gymworld

  20200713 19374Het nieuwe sportcomplex Gymworld is op 13 juli 2020 opgeleverd, maar heeft nu al te maken met financiële problemen. Twee van de vier beoogde hoofdgebruikers van Gymworld: CGV Zoetermeer en Pro Patria, hebben aan de gemeente te kennen gegeven dat zij niet kunnen voldoen aan de verplichtingen.

 • Vergunning patatwagen in Buytenpark ingetrokken

  snackcar buytenparkDe gemeente heeft de vergunning voor de standplaats van een patatwagen in de noordwesthoek van het Buytenpark ingetrokken. De ondernemer René Pomes van Patat & More heeft in plaats daarvan een vergunning gekregen voor een plek aan de westkant van de parkeerplaatsen langs de Buytenparklaan.

 • Bekende cabarettalenten in de open lucht

  Artwork klapstoelkabaret zoetermeerDe komende twee zaterdagen schuif je gratis aan om te genieten van bekend cabarettalent. De 19e zie je Anne Neuteboom en Chris Verlaan in Buytenwegh, op 26 september lach je mee met Pieter Verelst en Lisa Ostermann in Seghwaert. Cabarettalent van nu, corona-proof, in de buitenlucht en helemaal gratis.

 • Krajicek playground opent in Buytenwegh

  IMG 20200916 WA0008Op het ‘blauwe sportveldje’ in Buytenwegh, naast basisschool de Buytenkans is woensdagmiddag 16 september een Krajicek playground geopend. Aan het veld zelf verandert niet zoveel, maar vanaf nu zullen er elke woensdagmiddag activiteiten voor de jeugd zijn rond het veld.

 • Afscheid juf Marga van Buytenkans

  Marga 1Juf Marga Baks, kleuterjuf in hart en nieren, vierde op 20 augustus haar ambtsjubileum bij de Unicoz. Hiervan heeft ze de laatste 9 jaar bij IKC de Buytenkans gewerkt in de kleuterbouw. Van de kinderen op school nam ze al eerder afscheid.

 • Letterbeeld, een verrassend actief kunstwerk 

  ontwerp Letterbeeld Gymworld In het najaar komt er naast Gymworld een kunstwerk: Letterbeeld. Het werk, gemaakt door kunstenaar Michiel Kluiters, kent enkele mooie elementen. De interactiviteit van het kunstwerk met de in Gymworld trainende sporters maakt het niet alleen mooi om naar te kijken, maar geeft het ook een functie.

 • Eerste schooldag op De Vijf Pilaren

  20200831 20225De eerste schooldag na de zomervakantie is voor alle kinderen weer spannend, maar voor de leerlingen die maandag begonnen op de nieuwe islamitische basisschool was het extra spannend. Alles was nieuw voor hen deze dag, het schoolgebouw, de juffen en hun klasgenootjes.

 • Marieke feestweek op De Drie Ballonnen

  mariekeSchoonmaakster Marieke viert deze week haar 25 jarig jubileum bij KDV De Drie Ballonnen. Marieke zorgt al 25 jaar bij de kinderopvang organisatie voor spic en span lokalen en een berg aan gezelligheid. Haar gezang door de gangen en haar grote liefde voor alle kinderen is bekend bij iedereen op de opvang.

 • TalentenAcademie gaat weer van start

  Unknown copy copy copy copy copyNa de zomervakantie start de Piëzo TalentenAcademie weer in vijf wijken binnen Zoetermeer. Voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar oud organiseren zij diverse activiteiten die te maken hebben met ‘orde en veiligheid’. Daarbij gaan zij aan de slag met beroepen en talenten die te maken hebben met dit onderwerp.

 • 16-jarige gepakt na woninginbraak

  Een 16-jarige jongen uit Zoetermeer is aangehouden op verdenking van een woninginbraak aan de Bessie Smithrode van 7 augustus. De politie kwam hem op het spoor omdat hij een playstation stal en deze later op Marktplaats aanbood.

 • Fietsendief aangehouden

  fietsendief aangehoudenDe politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een man aangehouden die verdacht wordt van fietsendiefstal. De man, een 43-jarige Pool, werd door de politie gezien op een fiets waarvan het slot was doorgeknipt. In de rugzak van de man werd een kniptang aangetroffen.

 • Pak asociale jeugd in Buytenwegh aan

  Veronique FrinkingHet CDA Zoetermeer vindt dat asociale jeugd die bij een speeltuin in Buytenwegh voor overlast zorgt direct moet worden aangepakt. Bewoners van Buytenwegh meldden dinsdag in het Algemeen Dagblad dat zij zich onveilig voelen en dat hun woongenot wordt aangetast.

 • Sinkhole op de Muzieklaan

  sinkhole buytenwegh muzieklaanOp de Muzieklaan in Buytenwegh is een sinkhole ontstaan. De gemeente heeft dit deel van de Muzieklaan inmiddels afgesloten. Eergisteren was er op dezelfde plek al een klein kuiltje te zien. Over de oorzaak is nog niets bekend.

 • Internationale kampioenen trainen NL team

  IMG 2937Twee Engelse karateka’s waren dit weekend overgekomen om TeamNL van IFK-NKA in het Buytenpark te Zoetermeer extra training te geven. De twee sensei’s hebben de selectie van TeamNL in 2 uur veel nieuws bijgebracht en tips gegeven. Zo is iedereen weer meer klaar voor eventueel komende toernooien.

 • Jongeren over hun Zoetermeer - Shannon

  shannon fotoHoe denkt de Zoetermeerse jeugd over hun stad? Vinden zij het leuk om in Zoetermeer te wonen en hoe zien zij de stad over tien jaar? In de reeks jeugdinterviews vertellen jongeren over Zoetermeer, vandaag komt Shannon aan het woord.

 • 7000 euro kosten om gebeten hond te redden

  BobbyEen 75-jarige vrouw liep dinsdag 28 juli met haar Chihuahua op de Titus Brandsmahove in Buytenwegh toen er plots een Stafford aan kwam rennen en het hondje greep. Bij de dierenarts moet het pootje van de Chihuahua worden afgezet. De totale kosten van de verzorging: 7.262,- euro.

 • Bezwaar tegen patatkar in Buytenpark

  patat en more buytenparkKwaliteitsteam Buytenpark heeft bezwaar ingediend tegen de tijdelijke plaatsing van een snackwagen in het Buytenpark. De foodtruck van Patat&More werd deze week geplaatst en mag patat, snacks, broodjes, ijs en frisdrank verkopen op basis van een tijdelijke vergunning.

-goede doel-