Buytenwegh

 • Aanpassingen cameratoezicht

  camera op lantaarnpaalIn twee wijken van Zoetermeer, Palenstein en Meerzicht, wordt het tijdelijke cameratoezicht verlengd, en wel tot 1 september 2023. Het cameratoezicht in het Van Tuyllpark loopt juist af, er zijn hier geen incidenten meer geweest.

 • Getuigen gezocht gewelddadige straatroven

  politielogo op auto 1Op het Godfried Bomanspad en de Willem Dreeslaan hebben op 18 januari twee gewelddadige straatroven plaatsgevonden die vermoedelijk gepleegd zijn door dezelfde twee daders. De politie onderzoekt de zaken en roept getuigen op om zich te melden.

 • Blij met terugkeer Wijkpost Buytenwegh

  20230119 36878De wijkpost in Buytenwegh zal 1 februari openen als vraag- en adviespunt voor de hele wijk. Bewoners kunnen hier weer binnenlopen met vragen over veiligheid en leefbaarheid in de wijk, maar ook met financiële vragen en problemen.

 • 1000 stoten voor het nieuwe jaar

  20230114 36803De leerlingen van karatevereniging Tomo no Kai zijn het nieuwe jaar goed begonnen: met een traditionele 1000-stoten training, de Senbonzuki. Elke stoot werd begeleid met een slag op de Japanse Miyadaiko trommel en ging vergezeld met de nodige zweetdruppels.

 • 60 jarig bruidspaar Nagesser-Adin

  60 jarige bruidspaar Nagesser 3Burgemeester Bezuijen gebracht woensdag 18 januari een bezoek aan het 60 jarig bruidspaar Nagesser-Adin. Zij wonen in de wijk Buytenweg en kregen van de burgemeester de hartelijke felicitaties  met hun huwelijksjubileum en namens de gemeente een mooi boeket.

 • Tijdelijke wijkpost Buytenwegh

  bw wijkpostIn Buytenwegh komt, in ieder geval tijdelijk, de wijkpost terug. Bij verschillende bewonersbijeenkomsten bleek dat de wijkpost zeer gemist wordt, veel bewoners willen deze terug. De wijkpost in Buytenwegh komt in het activiteitencentrum van inZet, midden in het winkelcentrum.

 • Opnieuw tijdelijk cameratoezicht Buytenwegh

  cameratoezicht buytenweghHet cameratoezicht in de wijk Buytenwegh was eind november beëindigd, maar nu opnieuw ingesteld. Het gaat om de omgeving van de Muzieklaan (Gershwinrode en Obrechtrode), waar in mei vorig jaar een schietincident plaats vond. Het cameratoezicht geldt tot 1 juli 2023.

 • Nieuw voetbalbeleidsplan SVO Buytenpark

  foto SVO BuytenparkDe Zoetermeerse voetbalclub SVO Buytenpark heeft een nieuw voetbalbeleidsplan, met bovenal veel aandacht voor de groeiende jeugdafdeling. Ook is de vereniging in overleg met de gemeente over de aanleg van kunstgras voor het hoofdveld.

 • Kerstdiner inZet Buytenwegh

  Kerstdiner voor 45 mensen bij inZet BuytenweghBij inZet Buytenwegh kunnen inwoners elke woensdagavond terecht voor een gezellige en verantwoorde maaltijd, bereid door vrijwilligers van Stichting Piëzo. Rond de kerstdagen zetten zij een feestelijk Kerstdiner op tafel, waarbij maar liefst 45 mensen aanwezig waren.

 • Restauratie kubussen Muzieklaan

  Kubus Buytenwegh 450pxDe genummerde kubussen van omgevingskunstenaar Johan Goedhart in Buytenwegh worden gerestaureerd. De kubussen staan sinds 1979 aan de Muzieklaan en zijn begin 2022 opnieuw beschilderd. Toen bleek echter dat het gebruikte lettertype door de jaren heen flink is veranderd.

 • Kerstclip voor goed doel

  junis actieDe medewerkers en kinderen van kinderdagverblijf Junis vestiging Ikc Klimboom in Buytenwegh maken elk jaar een kerstclip voor het goede doel. Iedereen zet zich hard in om te zingen, dansen en geld op te halen.

 • SnowWorld wil uitbreiden met hotel en kabelbaan

  snowworld 8SnowWorld Zoetermeer heeft grote plannen voor uitbreiding en modernisering. Ze willen de huidige accommodatie van binnen en van buiten vernieuwen, maar ook uitbreiden met een hotel, een buitenspeelvoorziening, een indoor sneeuwspeeltuin en een kabelbaan.

 • Wethouder Velzen opent Expositie Tahere Zadeh

  15 12 2022 Expositie Tahere Zadeh 7De expositie van de schilderijen van Tahere Zadeh in het Metrum in Buytenwegh werd officieel geopend door wethouder Bouke Velzen (wijkwethouder Buytenwegh) en Natalia Sadinska (sociaal cultureel werker bij Piëzo). De expositie in het glazen Metrum gebouw is vrij te bezoeken.

 • Syrische supermarkt in Buytenwegh

  Syrische Supermarkt Al Basma 2In Buytenwegh opent op 23 december een Syrisch-Arabische supermarkt onder de naam 'Al Basma'. Voor eigenares Roula Bakir is het een lange weg geweest om als vluchteling een eigen winkel te beginnen. Ondanks alle tegenslagen, bleef ze volhouden. Het verhaal van een vrouw die altijd optimistisch blijft.

 • Gezellige kerstmuziek in Buytenwegh

  20221217 36149Zaterdagmiddag klonk er prachtige kerstmuziek, en andere nummers, op het Kentgensplein in Winkelcentrum Buytenwegh. Muziekvereniging Buytenrode gaf een kerstoptreden op de kerstmarkt van het winkelcentrum. 

 • Natuurijsbaan YVZ weer geopend

  20210211 23257Vrijdagavond konden de liefhebbers van natuurijs al even genieten bij IJsvereniging Zoetermeer, en vanaf zaterdagochtend 17 december kan er weer geschaatst worden op de natuurijsbaan. De baan ligt midden in de natuur van het Buytenpark en het ijs werd door de ijsmeester dik genoeg bevonden om op te schaatsen.

 • Fietser breekt heup bij aanrijding

  Ambulance 6Een fietsster in Buytenwegh is woensdagochtend op de Marsmanhove aangereden. Het ongeluk gebeurde rond 10 uur. De fietsster brak haar heup en had hoofdletsel.

 • Kerstmarkt in Winkelcentrum Buytenwegh

  20191221 14773Zaterdag 17 december komt er een kerstmarkt in Winkelcentrum Buytenwegh met meerdere kramen. Zo zullen er op het Kentgensplein onder andere kinderboeken, kerstsnuisterijen en zelfgemaakte kadootjes door Middin te koop zijn.

 • Bezoekjes van Sint

  foto 105Sinterklaas is alweer op weg terug naar Spanje, maar maakte de afgelopen dagen in Zoetermeer heel veel kinderen blij. Hij kwam langs op vele scholen, waaronder de Watersnip in Buytenwegh.

 • Sinterklaas deelt prijzen uit in Buytenwegh

  20221203 35592Sinterklaas bezocht zaterdag 3 december Winkelcentrum Buytenwegh, samen met zijn twee Amigo's Don en Juan. De Sint was heel blij om de kinderen van Buytenwegh weer te zien, heel veel kinderen waren gekomen om Sinterklaas te begroeten.

-goede doel-