Buytenwegh

 • Moeder wordt verwend met mooie foto's

  20230513 39275Heel veel kinderen hebben weer gebruik gemaakt van de Moederdag Foto actie van de Winkeliersvereniging in Winkelcentrum Buytenwegh. Midden op het plein in het winkelcentrum konden zij zich verkleden en een mooie foto laten maken voor moeder.

 • Meepraten over uitbreidingsplannen SnowWorld

   uitbreiding snowworld Samen met de gemeente onderzoekt SnowWorld of het mogelijk is om hun activiteiten uit te breiden. Het plan van SnowWorld bestaat uit de komst van een uitbouw van Adventure Valley met kabelbaan (zip-line), een hotel, kinderspeeltuin, reguleren van parkeerruimte en verbouwing van het huidige pand.

 • Primeur ‘De Stille Kracht’

  stillekrachtDe Stille Kracht is voor het eerst te zien als musical. Storytellers, een theatergezelschap uit Zoetermeer gaat de musicalversie van de Stille Kracht uitvoeren in het Buytenpark Openlucht Theater. Dit gebeurt van 28 juni tot en met 9 juli.

 • Demonstraties bij Winkelcentrum Buytenwegh

  20230506 38836Op de Sport en Gezondmarkt in Winkelcentrum Buytenwegh stond zaterdag 6 mei gezond leven centraal. Winkeliers van het winkelcentrum stelden gezonde producten beschikbaar, zoals verse komkommer, wortels en appels. Op het plein werden demonstraties karate en iaido gegeven.

 • Fotoshoot in Buytenwegh voor Moederdag

  20220507 30940 copyZondag 14 mei is het weer Moederdag en om alle moeders in Buytenwegh te verrassen kunnen kinderen op zaterdag 13  mei een mooie foto laten maken op het Kentgensplein in Winkelcentrum Buytenwegh. De gratis foto kan je een half uurtje later al ophalen om deze de volgende dag aan moeder te geven.

 • Sport, Spel en Gezondmarkt in Buytenwegh

  sport en gezondmarktWinkelcentrum Buytenwegh organiseert zaterdag 6 mei de Sport, Spel en Gezondmarkt. Op het Kentgensplein komen verschillende kramen met gezonde keuzes in voedsel, het publiek mag hier ook van proeven. Sportverenigingen uit de wijk geven demonstraties en open lessen.

 • Het buurtkastje: Liever delen dan verspillen

  Het door vrijwilligers van de houtwerkplaats van de Piëzo Ambachtenwerkplaats gemaakte buurtkastje aan de Obrechtrode foto gemaakt door een buurtbewonerVrijwilligers van de houtwerkplaats van de Piëzo Ambachtenwerkplaats hebben op verzoek van de bewoners van de Obrechtrode een buurtkastje gemaakt. Een buurtkastje is van en voor buurtbewoners om elkaar een handje te helpen.

 • Pizza en Prikavonden in Buytenwegh

  pizza prikWie wil meewerken aan een fijne schone wijk kan in Buytenwegh meedoen aan de Pizza en Prikavonden. De deelnemers maken samen de wijk schoon en krijgen een lekkere pizza en wat te drinken terwijl ze samen kunnen bespreken wat er leeft in de wijk. 

 • Paashaas geniet van zonnetje in Buytenwegh

  20230408 37771De Paashaas bezocht zaterdag 8 april Winkelcentrum Buytenwegh om alle bezoekers Vrolijk Pasen te wensen. De Paashaas genoot op het plein van het zonnetje en deelde maar gauw zijn chocolade paaseitjes uit voordat deze zouden smelten.

 • Repair Café Zoetermeer repareert kapotte spullen

  Repair Café ZoetermeerGooit u een kapot apparaat weg en koopt u een nieuwe? Bij het Repair Café Zoetermeer in de Piëzo Ambachtenwerkplaats in het winkelcentrum Buytenwegh kunnen kapotte spullen weer gerepareerd worden zodat ze weer een hele tijd mee kunnen.

 • Foto van de week

  mrt23 Vanessa_de_HordeFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Piëzo Ambachtenwerkplaats in een nieuw jasje

  Fotos Ambachtenwerkplaats 7 maart 2023 7 van 7De Piëzo Ambachtenwerkplaats aan de Teldersrode, in winkelcentrum Buytenwegh is in een nieuw jasje gestoken. Vele vrijwilligers hebben hard gewerkt om diverse ruimtes te veranderen en in te richten.

 • Pannenkoeken op de opvang met opa en oma

  20230317 37359Vrijdag 17 maart staat bij velen bekend als Nationale Pannenkoekdag, in heel Nederland gaan leerlingen van basisscholen en kinderopvang pannenkoeken eten met ouderen. In Zoetermeer werd er onder andere gesmuld bij IKC Klimboom in Buytenwegh.

 • Leerlingen IKC de Vijf Pilaren exposeren

  Metrum Opening expositieOp 15 maart is de expositie ‘Duizend-en-een-nacht’ in wijkmuseum Het Metrum in Buytenwegh geopend. Tot en met 7 mei wordt werk van leerlingen van de groepen 4, 5, 6 en 7 van IKC de Vijf Pilaren tentoongesteld. Zij zijn onder begeleiding van kunstvakdocent Ingrid Rekers aan de slag gegaan met vormen.

 • Inzet opent nieuw Geldpunt in Buytenwegh

  Opening Geldpunt en inloop Ambachtenwerkplaats 10 maart 2023 3 van 6Onder het genot van een drankje is afgelopen woensdag 8 maart de opening van het tweede Geldpunt en de verhuizing van inZet inlooplocatie Buytenwegh & De Leyens gevierd. Beide zijn nu gevestigd op de Teldersrode midden in Winkelcentrum Buytenwegh.

 • Lions eten met wijkbewoners

  wijkbewoners 1Lionsclub De Meerbloem ging woensdagavond 8 maart eten bij de wijkmaaltijd van Inzet Buytenwegh & De Leyens en trakteerde alle gasten op een gratis maaltijd. Het eten met wijkbewoners is een actie van de Lionsclub om iets terug te doen voor de Zoetermeers maatschappij

 • Erik Bodman ontvangt Chapeaubeeldje

  ChapeaubeeldjeAls dank voor zijn jarenlange inzet in de Buytenwegh, heeft Erik Bodman afgelopen zaterdag 4 maart een chapeaubeeldje uitgereikt gekregen van wijkwethouder Bouke Velzen. Bodman ontving de prijs onder meer omdat hij al ruim dertig jaar actief is in wijk- en buurtvereniging De Hoveniers.

 • Gebouw van de maand: Palestrinarode

  palestrinarode bw ContreiZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ van ArchitectuurPunt Zoetermeer deze maand de Palestrinarode in Buytenwegh, een overduidelijk, maar ook bijzonder ongebruikelijk voorbeeld van typisch jaren ’70 woonerf.

 • Aanpassingen cameratoezicht

  camera op lantaarnpaalIn twee wijken van Zoetermeer, Palenstein en Meerzicht, wordt het tijdelijke cameratoezicht verlengd, en wel tot 1 september 2023. Het cameratoezicht in het Van Tuyllpark loopt juist af, er zijn hier geen incidenten meer geweest.

 • Getuigen gezocht gewelddadige straatroven

  politielogo op auto 1Op het Godfried Bomanspad en de Willem Dreeslaan hebben op 18 januari twee gewelddadige straatroven plaatsgevonden die vermoedelijk gepleegd zijn door dezelfde twee daders. De politie onderzoekt de zaken en roept getuigen op om zich te melden.

-goede doel-