Buytenwegh

 • Feestweek voor jarige IKC Klimboom

  20230926 41110IKC Klimboom in Buytenwegh bestaat deze maand alweer 5 jaar. Het eerste lustrum van de school wordt gevierd met alle leerlingen in een heuse feestweek. Dinsdagochtend stond de Earthquake Brassband klaar bij de school om de leerlingen met veel tamtam welkom te heten.

 • Foto van de week

  sep23 Jan_Paul_van_der_Tang_buytenparkFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Foto van de week

  sep23 p_nicolaas_buytenparkFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Gebouw van de maand: Dijkwoningen in Buytenwegh

  Coornherthove of J.C Bloemhove Opname 1977 W. Klein coleectie beeldbank Zoetermeer HGOSZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. De levensloopbestendige Dijkwoningen in Buytenwegh passen in een zoektocht naar een meer menselijke leefomgeving.

 • Auto op kant door eenzijdig ongeval

  politie auto sirene 1Bij een eenzijdig ongeval op de Amerikaweg is maandavond een auto op zijn kant in de bosjes beland. Het ongeval gebeurde vlak bij station Voorweg. De bestuurster van de personenauto belandde in de bosjes na al verkeerslichten te hebben geraakt.

 • Weekend Foto

  p_nicolaas_spiegeling_EuropawegFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Foto van de week

  sep23 J. Stahlecker BuytenweghFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Straat in beeld: de Frederik van Eedenhove

  Frederik van Eederode Jeroen Stahlecker 1 van 5U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Frederik van Eedenhove in Buytenwegh.

 • Pop on Tour maakt feestje in Buytenwegh

  20230819 40335Pop on Tour streek zaterdag 19 augustus neer in Winkelcentrum Buytenwegh, met geweldige optredens van vooral lokale artiesten. Dennis Winkler, Jamie en Jan Schneider maakten er een gezellig feestje van, dat werd afgesloten door volkszanger en Survivalpop-ambassadeur John Medley.

 • Gezonde kinderkooklessen in Buytenwegh De Leyens

  Gezonde kooklessen voor kinderen door Piëzo en KinderResto fotograaf Jeroen Stahlecker 1In september en oktober verzorgen Stichting Piëzo en KinderResto in de wijk Buytenwegh De Leyens gezamenlijk twee series kooklessen voor kinderen. Dus zit je in groep 6, 7 of 8 en woon je in Buytenwegh De Leyens of zit je daar op school? Geef je dan op!

 • Piezo Ambachtenwerkplaats maakt Egelhuizen

  Reza met egelhuis Vrijwilligers van de houtbewerking van Piezo Ambachtenwerkplaats hebben in opdracht van Egelopvang Zoetermeer egelhuizen voor in de tuin gemaakt. De egelhuizen dienen als schuil- en slaapplek en ze maken hier dankbaar gebruik van.

 • Volledige houtwerkplaats in de Ambachtenwerkplaats

  HoutwerkplaatsDe Piëzo Ambachtenwerkplaats beschikt over een volledig uitgeruste houtwerkplaats en in die houtwerkplaats kunnen inwoners van Zoetermeer onder begeleiding van vrijwilligers diverse workshops houtbewerken volgen. Daarnaast werken de vrijwilligers van Piëzo ook in opdracht.

 • Pop On Tour in Buytenwegh

  pop on tourZaterdag 19 augustus komt Pop On Tour weer naar Winkelcentrum Buytenwegh na het grote succes van de optredens vorig jaar. John Medley zal weer een spetterend optreden geven, en wordt vergezeld door artiesten als Dennis Winkler, Jamie en Jan Schneider. 

 • Echtpaar Morauw-Kieffer 75 jaar getrouwd

  Burgemeester Bezuijen feliciteert 75 jarig bruidspaar Morauw 006Burgemeester Bezuijen bracht maandag 31 juli een bezoek aan het 75-jarig bruidspaar Morauw-Kieffer. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde. Her echtpaar woont in de wijk Buytenwegh de Leyens.

 • Foto van de week

  jul23 nicolaas_buytenparkFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • 60-jarig bruidspaar Groenewegen-Lunenburg

  Loco burgemeester Wim Blansjaar feliciteert 60 jarig bruidspaar Groenewegen 004Locoburgemeester Blansjaar bracht maandagochtend 17 juli een bezoek aan het 60-jarige bruidspaar Groenewegen-Lunenburg. Zij wonen in de wijk Buytenwegh de Leyens. De locoburgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • ‘Speelmeer on tour’ bij Snowworld

  Speelmeer on Tour bij Snowworld ZoetermeerTweehonderd kinderen hebben op woensdag 12 juli genoten van een clinic skiën en een ontmoeting met snowboardster Michelle Dekker, die drie keer heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen, bij Snowworld Zoetermeer. Deze activiteit is georganiseerd door Speelmeer on Tour.

 • Stormschade in Zoetermeer

  storm fietspad Peter ZuidhoveStorm Poly zorgde ook in Zoetermeer voor zeer harde wind en stormschade door vooral afgewaaide boomtakken. De bomen staan nu vol in blad en vangen dus veel wind. Verzwakte delen van een boom kunnen het dan begeven en afbreken.

 • Piëzo VakantieAcademie: activiteiten voor de kids

  Doe deze zomervakantie mee met de Piëzo VakantieAcademie foto Stichting PiëzoTijdens de zomervakantie organiseert Stichting Piëzo speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar de VakantieAcademie waar kinderen mee kunnen doen aan creatieve activiteiten, kookactiviteiten en sport en spel. De academie is gratis en kinderen mogen zelf kiezen hoe vaak ze meedoen.

 • Lekker modderen op IKC Klimboom

  modderdag klimboom4Alle kinderen van het Kinderdagverblijf IKC Klimboom mochten donderdag, op Modderdag, lekker vies worden. De leidsters hadden buiten vele leuke spelletjes neergezet voor de kinderen met veel water, aarde en modder.

-goede doel-