Buytenwegh

 • Motoragent ten val onderweg naar melding

  brandweer logo op auto 1Een motoragent is ten val gekomen toen hij onderweg was naar een melding 'voertuig te water'.  De agent kwam voor het kruispunt Zwaardslootseweg en Filmlaan ten val.  Op de N206 was een auto in een greppel beland.

 • Start Piëzo TalentenAcademie gezondheidszorg

  piezo talentenacademie gezondheidszorgNa de herfstvakantie start de Piëzo TalentenAcademie in de wijken Palenstein, Oosterheem, Buytenwegh en Meerzicht met ‘beroepen in de gezondheidszorg’. Je leert welke beroepen er zijn in een ziekenhuis en je maakt kennis met een fysiotherapeut.

 • Kleine brand Justus van Effenhove

  20211004 26764De brandweer had maandagmiddag 4 oktober een kleine brand op de hoek van de Justus van Effenhove en de Frederik van Eedenhove in Buytenwegh snel onder controle. Met groot materieel, onder andere een ladderwagen, rukte de brandweer uit, maar het bleek om een kleine brand te gaan.

 • ABBA speelt hits in Buytenwegh

  abba coverband kentgenplein buytenweh 017Het publiek in Winkelcentrum Buytenwegh genoot zaterdag 2 oktober met volle teugen van de legendarische ABBA hits op het Kentgensplein. ABBA Coverband trad op in een grote tent op het plein en zorgde ervoor dat iedereen in het publiek de nummers meezong.

 • Leuke activiteiten voor kinderen TalentenAcademie

  Talentenacademie Burendag 3Kinderen van de TalentenAcademie Buytenwegh waren zaterdag 25 september aanwezig bij de Burendag aan de Van Randwijkhove. Een andere groep ging naar de ridders op het Festival Historisch Zoetermeer om kennis te maken met beroepen van vroeger.

 • ABBA Coverband komt naar Buytenwegh

  abba experienzeDe ABBA Coverband zal op zaterdag 2 oktober in Buytenwegh een optreden geven. Op het Kentgensplein zal de band tussen 13.00 en 16.00 uur verschillende van de legendarische tophits van ABBA spelen.

 • Minibieb geopend op Burendag

  20210925 26648Bewonersvereniging Albertshoven opende zaterdag 25 september, op Burendag, een minibieb in hun buurt. Op de hoek van de Nesciohove met de Van Schendelhove kunnen buurtbewoners boeken in de minibieb leggen en andere boeken eruit pakken om lekker te lezen.

 • Doorrijder na ongeluk meldt zich

  politielogo op auto 1De politie laat weten dat de bestuurder die donderdag 23 september doorreed na een ongeluk, zich gemeld heeft. De bestuurder heeft bekend en mag het verdere verloop van de zaak in vrijheid afwachten.

 • Zwaar gewonde bij ongeval, auto rijdt door

  traumaheli 5Een bezorgscooter van een maaltijdbezorgdienst kwam donderdagmiddag hard in botsing met een auto op de kruising van de Amerikaweg met de Buytenparklaan. De bezorger raakte hierbij zwaar gewond, de auto die hem aanreed is doorgereden.

 • Gymworld: toegankelijk voor iedereen

  Gymworld_TR_2Met twee mindervalidentoiletten, liften, geleidelijnen en meer voldoet het nieuwe gebouw Gymworld ruim aan alle eisen van de Integrale Toegankelijkheids Standaard (ITS). Donderdag 16 september plaatste wethouder Ingeborg ter Laak de ITS-sticker bij het gebouw.

 • Schoorsteenbrand in Datheenhove

  schoorsteenbrandEen schoorsteenbrand aan de Datheenhove in Buytenwegh zorgde maandagavond  20 september voor veel rook. Brandweer en politie werden rond 20.30 uur opgeroepen vanwege de brand in de schoorsteen.

   

 • Buytenwegh ruimt op

  20210917 26411Wethouder Jakobien Groeneveld hielp de inwoners van Buytenwegh om hun wijk netjes en opgeruimd te houden. Er kwamen vanuit de wijk berichten dat er zwerfvuil en gedumpt grofvuil in de straten rondslingerde, de gemeente kwam daarop langs met een vuilniswagen om eens goed op te ruimen.

 • Man overleden, politie zoekt getuigen

  politie uniform 2De politie trof woensdag 15 september een zwaargewonde 47-jarige man aan op het fietspad van het Buitenom in het Stadshart. De man overleed een dag later in het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen.

 • Genieten bij de Buren

  jazzdelight gluren bij buren2De Tuin editie van Gluren bij de Buren bracht afgelopen zondag weer heel wat mensen op de been. Op veilige corona afstand konden zij in heel veel tuinen in Zoetermeer genieten van het zonnetje én prachtige optredens.

 • Fleurige buitenruimte bij Ambachtenwerkplaats

  Samenwerking buurt en Ambachtenwerkplaats 2Afgelopen dinsdagochtend plaatsten twee vrijwilligers van de klussendienst van Piëzo twee kleurrijke kasten. Dankzij een mooie samenwerking tussen buurtbewoners en de Ambachtenwerkplaats in Buytenwegh staan er nu een kleurrijk insectenhotel en een even zo kleurrijke mussenkast in het adoptiegroen.

 • Brandstichting woning Paganinirode

  blauwe deur met brandschadeBij een woning aan de Paganinirode in Buytenwegh is de deur zwart geblakerd door de brandstichting die daar plaatsvond op woensdag 1 september. De politie zoekt getuigen en camerabeelden van dit misdrijf. 

 • Cultuurpodium Boerderij wordt volledig cashless

  blauwe munten Cultuurpodium BoerderijCultuurpodium Boerderij wordt per 1 oktober 2021 volledig cashless. In het hele pand, dus zowel in de CreativeColors Zaal als in het Podiumcafé, aan de kassa en bij de garderobe betaal je voortaan met je pinpas. Dat betekent niet alleen geen contact geld meer, maar er wordt ook afgestapt van het muntensysteem.

 • Piëzo TalentenAcademie media en techniek

  Talentenacademie media en techniek fotograaf Stichting PiëzoNa de zomervakantie kan je bij de Piëzo TalentenAcademie alles leren over beroepen in de ‘media en communicatie’ en in de techniek. Ben jij tussen de 9 en 14 jaar? Wil je kennismaken met een journalist of alles ontdekken over het beroep van de automonteur? Doe dan mee met de Piëzo TalentenAcademie.

 • Politie treft vuurwapen en verdovende middelen aan

  politiewagen upcloseEen controle van een auto op vrijdagavond 13 augustus op de Coornherthove heeft geleid tot de aanhouding van twee 19-jarige Zoetermeerders. In de auto en in een woning werden verdovende middelen aangetroffen en bij een van de twee mannen vonden agenten een vuurwapen in zijn broeksband.

 • Drie minderjarigen aangehouden met flinke messen op zak

  Schermafbeelding 2021 07 31 om 09.45.01De wijkagenten van de wijk Buytenwegh hebben vrijdagmiddag drie minderjarige jongens aangehouden. Bij de jongens werden 3 messen aangetroffen waarvan twee ruim 30 centimeter groot waren.

-goede doel-