Buytenwegh

 • Gewonden bij frontale botsing Muzieklaan

  politie auto 9 copyTwee auto's zijn op donderdag 14 januari frontaal op elkaar gebotst op de Muzieklaan in Buytenwegh. Het ongeval gebeurde op een recht stuk weg ter hoogte van de Obrechtrode. Verschillende mensen raakten hierbij gewond.

 • Foto van de week

  Mieke_Laar_westerparkFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Lekker in beweging met Wintergames

  20210108 22473Tijdens de lockdown blijft sporten heel belangrijk. De Krajicek Foundation heeft in samenwerking met de gemeente en 6 verenigingen een mooi programma georganiseerd op de 4 Zoetermeerse Krajicek Playgrounds, in Buytenwegh, Meerzicht, Palenstein en Oosterheem.

 • Kerst Inn aan huis bezorgd

  blik in de high thea tasjesDe 25e Kerst Inn Zoetermeer zou een heel bijzondere editie, maar door de coronamaatregelen zat samenkomen er dit jaar niet in. De voorbereidingsgroep besloot daarop: "Weet je wat? Dan gaan wij naar de mensen toe! Want niets doen op eerste kerstdag is geen optie!”

 • Steuntje in de rug voor zorgmedewerkers

  kussentjes voor zorglocaties zoetermeer1Zorgmedewerkers van verschillende zorglocaties in Zoetermeer ontvingen handgemaakte kussens als ‘steuntje in de rug’ van Zoetermeerders. In de lockdownperiode zijn vele Zoetermeerders begonnen met het maken van ‘Granny squares’ via de Ambachtenwerkplaats en Zoetermeer voor Elkaar.

 • Man zwaait met hamer in winkelcentrum

  politie portofoonEen verwarde 50-jarige man begon vrijdagmiddag 18 december met een hamer om zich heen te slaan in winkelcentrum Buytenwegh. Bij aankomst van de politie nam de man de benen.

 • Auto uitgebrand Cesar Franckrode

  autobrand cesarfranckEen auto aan de Cesar Franckrode in Buytenwegh is volledig afgebrand in de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 december. Een voorbijganger merkte de brand op en belde de hulpdiensten. Bij aankomst van de brandweer stond de auto al volledig in lichterlaaie.

 • Vervroegde musical op Buytenkans

  buytenkans 1Op IKC de Buytenkans konden kinderen uit groep 5-8 zich opgeven voor musical zanglessen door niemand minder dan René van Kooten. Voor donderdag 17 december stond voor alle groepen de kerstviering in de ochtend gepland en de optredens voor de overige groepen in de middag.

 • Creatief de kerst in bij de Ambachtenwerkplaats

  textiel faridHet wordt gezellig en sfeervol woensdag 23 december in de AmbachtenWerkplaats aan de Teldersrode in Buytenwegh. In de houtwerkplaats kunnen er kerstboompjes van hout gemaakt worden om ter decoratie neer te zetten. Duurzaam, erg leuk om te maken en wie weet om aan iemand te schenken.

 • Bedreiging met mes bij tankstation

  Eo8lsDWXEAEoXzXEen 57-jarige man uit Noordwijkerhout heeft donderdagmiddag rond 15:00 uur een man met een mes bedreigd bij tankstation Zwaardslootseweg in Buytenwegh. Aanleiding was een ruzie over een plekje aan de pomp.

 • TalentenAcademie in januari weer van start

  palenstein oosterheem allesistechniekIn januari start de Piëzo TalentenAcademie weer in vier wijken binnen Zoetermeer. Voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar oud organiseren zij diverse activiteiten die te maken hebben met diverse beroepen. Daarbij gaan de kinderen aan de slag met deze beroepen en alles wat erbij komt kijken.  

 • Sinterklaasactiviteiten bij Piëzo

  paard van sinterklaas ambachtenwerkplaats copyHet is u waarschijnlijk niet ontgaan dat Sinterklaas weer in het land was. In de Ambachtenwerkplaats van Piëzo Zoetermeer vonden er verschillende activiteiten plaats en maakten de kinderen houten Sinterklaas paarden en Sinterklaasmijters.

 • Halte start weer met Senioren actief

  IMG 0886 copyHalte 2717 in Buytenwegh is weer begonnen met de activiteit Senioren actief voor ouderen in de wijk. Donderdag 3 december stond de bijeenkomst in het teken van Sinterklaas, met naast Sint lekkernijen ook een verhaal over de geschiedenis van het feest.

 • Directeur IKC De Watersnip met pensioen

  maria persDe directeur van IKC De Watersnip, Maria Rog, gaat met welverdiend pensioen en nam daarom woensdag 25 november afscheid van ‘haar kinderen’. Dat was nog een hele klus, ze heeft er namelijk meer dan 200! Ze werd op deze dag onthaald door een lange sliert kinderen met vrolijk gekleurde vlaggetjes.

 • Rommelpieten op IKC De Watersnip

  rommelpietenNietsvermoedend zetten de kinderen van IKC De Watersnip in Buytenwegh op maandagmiddag hun schoen, in de hoop er de volgende ochtend een fijne verrassing in te vinden. Maar de rommelpieten haalden die nacht echt álles overhoop in de school.

 • Alle schoenen gevuld op Buytenkans

  buytenkans2Alle schoenen die de kinderen hadden klaar gezet voor Sinterklaas zijn dit weekend gevuld op IKC De Buytenkans in Buytenwegh. De kinderen kregen zondagavond foto's doorgestuurd van Sinterklaas en Piet, die hard aan het werk waren in de school.

 • Sinterklaas deelt prijzen uit in Buytenwegh

  20201128 21438Sinterklaas heeft afgelopen zaterdag de prijzen uitgereikt van de kleurwedstrijd van Winkelcentrum Buytenwegh. De Sint vond het jammer dat de intocht in het winkelcentrum dit jaar niet kon plaatsvinden, maar was heel blij met de vele tekeningen uit Buytenwegh.

 • Verdachte aangehouden met gestolen BMW

  gestolen bmwZondagavond 29 november belde een alerte buurtbewoner naar het alarmnummer omdat een man zich verdacht ophield bij een BMW. Deze BMW stond geparkeerd onder het parkeerdek van de Scott Joplinrode in de wijk Buytenwegh.

 • Werkzaamheden AIVD bijna klaar

  20201126 21415De werkzaamheden aan het gebouw en het terrein van de AIVD in het centrum van de stad zijn bijna afgerond. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de laatste punten van de verbouwing. De verwachting is dat alles eind dit jaar klaar is.

 • Zangles van René van Kooten op IKC de Buytenkans

  IMG 2879Musicalster en stadsgenoot René van Kooten maakt leren in deze periode twee keer per week nóg leuker met musicallessen voor de leerlingen. De kinderen zijn zeer enthousiast en werken aan drie liedjes.

-goede doel-