Buytenwegh

 • Slachtoffer schietincident weer aanspreekbaar

  B801C7BE EF73 4EE2 80D3 F74AA2AFB88ENadat er in de omgeving van de Paganinirode in Buytenwegh zondagmiddag 15 mei geschoten werd, hielden agenten in totaal acht verdachten aan. Zes daarvan, zitten nog vast voor verhoor. Het 17-jarige Leidschendamse slachtoffer ligt in het ziekenhuis en is inmiddels aanspreekbaar, aldus de politie.

 • 4 verdachten van schietincident aangehouden

  B801C7BE EF73 4EE2 80D3 F74AA2AFB88ENa het schietincident aan de Obrechtrode in Buytenwegh is er met een politiehelikopter en verschillende eenheden op de grond gezocht naar verdachten, terwijl het zwaargewonde slachtoffer werd verzorgd door het MMT. Later is er een inval gedaan in een woning en zijn drie mensen aangehouden.

 • Zwaargewonde bij schietincident in speeltuin

  E9CE85D7 215A 4794 AB40 B1E065D1BD85Bij een schietincident vanmiddag aan de Obrechtrode is een persoon zwaar gewond geraakt. Het incident vond plaats in een speeltuin gelegen in de wijk in Buytenwegh. Hulpdiensten waaronder een traumahelikopter werden met spoed opgeroepen en zijn in de buurt geland.

   

 • Moederdagfoto's in Buytenwegh

  Moederdag Buytenwegh2Zondagochtend werden heel wat moeders in Buytenwegh verrast met een prachtige foto van hun kinderen. Zaterdag 7 mei konden de kinderen op de foto in Winkelcentrum Buytenwegh, ingelijst in een mooie schilderijlijst.

 • Wethouder van Driel opent Adventure Valley

  nieuw klimparkWethouder Van Driel opende het nieuwe klimpark van Zoetermeer en markeerde daarmee de naamsverandering van Ayers Rock naar Adventure Valley. Onder de nieuwe naam, onderdeel van SnowWorld Zoetermeer, groeit de attractie door naar een compleet outdoorcentrum.

 • Op de foto voor mamma

  20210508 24125Welke moeder wil nou niet een mooie foto van haar kinderen voor Moederdag? Alle kinderen van Buytenwegh kunnen zaterdag 7 mei in Winkelcentrum Buytenwegh op de foto voor mamma. De foto's worden meteen afgedrukt om op Moederdag te geven.

 • 60-jarige bruidspaar Angela-Geerman

  60 jarig bruidspaar Angela 2Burgemeester Bezuijen heeft 20 april een bezoek gebracht aan het 60-jarige bruidspaar Angela-Geerman, wonend in de wijk Buytenwegh-de Leyens. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • De plek is Buytenwegh

  20220416 29969Zaterdagmiddag 16 april bracht de Paashaas een bezoekje aan Winkelcentrum Buytenwegh, samen met de Variasband die een muzikaal optreden gaven. De band speelde hun nieuwe nummer: De plek is Zoetermeer, maar het publiek luisterde ook graag naar de golden oldies.

 • High tea voor senioren in Buytenwegh

  20220407 29885Om het voorlopig einde van de coronatijd te vieren schoven de Senioren Actief uit Buytenwegh aan bij een gezellige high tea. Senioren Actief is een activiteit van Halte 2717 en organiseert maandelijks een leuke activiteit voor de senioren uit de wijk.

 • Politie zoekt belaagde bezorger

  politie portofoonDe politie is dringend op zoek naar de maaltijdbezorger die vrijdag 8 april rond 19.20 belaagd werd op de Peter Zuidhove in Buytenwegh. Volgens de politie hebben meerdere getuigen dit incident gezien, maar de bezorger is nog niet gevonden.

 • Paashaas met muziek in Buytenwegh

  Pasen en VariasbandDe Paashaas zal op zaterdag 16 april Winkelcentrum Buytenwegh bezoeken en wat lekkers uitdelen aan alle kinderen. De Paashaas is in het Winkelcentrum van 13 tot 16 uur. Ook zal er een spetterend live optreden zijn van de Varias Band.

 • Senioren vieren einde corona met high tea

  IMG 0889 copyOm het voorlopig eind van de coronatijd te vieren nodigt Senioren Actief senioren uit Buytenwegh uit aan te schuiven bij een gezellige high tea. De high tea wordt georganiseerd door Halte 2717, die tijdens de thee ook zal vertellen wat er verder allemaal georganiseerd wordt.

 • Brand op dek F. Hendersonrode

  brand op dekwoning Buytenwegh 3De voorgevel van een woning aan de Fletcher Hendersonrode in Buytenwegh is compleet zwartgeblakerd na een brand. Het vuur werd rond 22:20 uur, zaterdag 19 maart, gemeld bij de brandweer.  Deze schaalde op naar 'Middelbrand', mede door de enorme rookontwikkeling.

 • Wijkkaarten Centrum en Buytenwegh uitgereikt

  wijkkaart buytenwegh 2Na Oosterheem hebben nu ook de wijken Buytenwegh en Centrum een eigen wijkkaart. De wijkkaart laat belangrijke plekken in de wijk zien, zoals inlooppunten waar inwoners met vragen terecht kunnen maar bijvoorbeeld ook het winkelcentrum, speeltuinen en kunstwerken.

 • Veel Zoetermeerders actief tijdens NL Doet.

  Terugblik NL Doet in Wijktuin Noordhove fotograaf Jeroen StahleckerTijdens de NLdoet dagen, jaarlijks de grootste vrijwilligersactie van Nederland  georganiseerd door het Oranjefonds waren er veel vrijwilligers op de been. In Zoetermeer gingen vrijwilligers aan de slag bij verenigingen, clubs en tuinen. Inzet en Piëzo vrijwilligers gingen op drie locaties aan de slag.

 • Djoni op weg naar Miss Beauty 2022

  Miss Djoni van Wolferen 2Djoni van Wolferen (20) is één van de twintig finalisten van Miss Beauty Zuid-Holland. Zij gaat voor een plaats in de landelijke finale van Miss Beauty. Djoni is 'a self made girl', die meiden wil inspireren om te gaan ondernemen. Ondertussen zet zij zich in voor arme gezinnen.

 • Terre des Hommes houdt Voorjaarsuitverkoop

  Terre des Hommes mrt 2022Terre des Hommes houdt van 15 tot en met 19 maart uitverkoop. Met name de kleding is daarbij afgeprijsd en zo is het al mogelijk om kleding voor slechts één euro te kopen. Dit om plaats te maken voor nieuwe seizoensartikelen.

 • 60-jarige bruidspaar Van der Kruk-Jansen in de Wal

  60 jarig bruidspaar Van der Kruk 3Burgemeester Bezuijen heeft afgelopen woensdag, 23 februari, een bezoek gebracht aan het 60-jarige bruidspaar Van der Kruk-Jansen in de Wal, wonend in de wijk Buytenwegh de Leyens. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • De Vijf Pilaren haalt schoolschrijver in huis

  schoolschrijver1‘Elk kind taalsterk,’ is het motto van Stichting De Schoolschrijver en dat sluit naadloos aan bij de ambities van basisschool Yunus Emre-IKC De Vijf Pilaren in Buytenwegh. Daarom haalt De Vijf Pilaren een schoolschrijver in huis die de komende maanden in alle groepen les komt geven.

 • Terre des Hommes Zoetermeer zoekt klanten

  broeken Terre Des HommesDe winkel van Terre des Hommes in Buytenwegh houdt van dinsdag 8 tot en met zaterdag 12 februari uitverkoop van de broeken. Het is de bedoeling dat hiermee het aantal bezoekers weer aantrekt, want na de zoveelste corona-sluiting heeft de winkel moeite om weer goed op gang te komen.

-goede doel-