Buytenwegh

 • techniek kick off ta buytenweghDe kinderen van groepen 6,7 en 8 van een aantal basisscholen in Buytenwegh hebben tijdens de Kick-off voor de Piëzo TalentenAcademie Buytenwegh kennis gemaakt met techniek. Zij konden experimenteren in de Technobiel die speciaal naar de wijk was gekomen.

 • 20191017 12710Reakt en Piëzo, met de Ambachtenwerkplaats, delen sinds een klein half jaar het gebouw aan de Teldersrode in Buytenwegh. Wijkbewoners zijn er van harte welkom om mee te doen aan de verschillende activiteiten en workshops.

 • MGM0277Stichting Storytellers maakt vandaag bekend noodgedwongen te moeten stoppen met het Openluchttheater in Zoetermeer. De gemeente Zoetermeer heeft besloten geen subsidie meer te verstrekken voor de voorstellingen en evenementen. Hierdoor zal bijvoorbeeld het Buytenpark Openluchttheater vervallen.

 • TimmermanshoveU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Timmermanshove in Buytenwegh.

 • bouw gymworld zoetermeer 1Een ruime 5 jaar geleden werd voor het eerst gesproken over Gymworld, de nieuwe iconische gymhal waar atletiekverenigingen Pro Patria en CGV Zoetermeer samen zullen gaan trainen. Er werd toen gehoopt dat de hal al in 2018 open zou kunnen.

 • FotoHildebrandhoveAptrootAan de Hildebrandhove maakten bewoners melding over een hinderlijke lucht, laat in de middag van zaterdag 12 oktober. De brandweer deed metingen en richtte een commandopost in. Verschillende mensen moesten tijdelijk hun huis uit.

 • 20191008 12432Zoetermeer Actief verzorgt ook Bredeschool lessen voor de basisscholen in Zoetermeer. De jonge reporters van IKC Buytenkans in Buytenwegh zijn onlangs van start gegaan en leren veel over media en perstaken.

 • Image 16Het is Kinderboekenweek en door het hele land wordt er voorgelezen. Het thema is dit jaar 'Reis mee' en voertuigen spelen hier natuurlijk een belangrijke rol in. Op IKC Klimboom in Buytenwegh kwam hoofdconducteur Amir voorlezen aan de kinderen.

 • 191001 team straatroof zoetermeer 1De politie maakt foto’s bekend van een jongeman die op dinsdag 23 juli, met andere mannen samen, een straatroof pleegde in Buytenwegh. De beelden werden vorige week onherkenbaar gemaakt online gezet, maar omdat de man nog niet is aangehouden, publiceert de politie de beelden nu herkenbaar.

 • 20191005 155646Het schietincident van zaterdag 5 oktober heeft nog een staartje. Na de arrestatie van een 19-jarige man in een woning aan de Gershwinrode te Buytenwegh is later een 18-jarige man aangehouden in Den Haag. Hij zou de bestuurder zijn van de vluchtauto.

 • 20191005 154453Na een schietincident op de Gershwinrode in Buytenwegh heeft het Arrestatieteam van de politie een verdachte aangehouden. De politie kreeg omstreeks 15.15 uur zaterdagmiddag een melding van een mogelijk schietincident bij een woning aan de Gershwinrode.

 • buurttuin buytenweghWijkwethouder Groeneveld opende zaterdag 28 september de buurttuin bij PiëzoCentrum Buytenwegh aan de Cesar Franckrode 62. De tuin bij PiëzoCentrum Buytenwegh is ontstaan vanuit adoptiegroen en wordt onderhouden door buurtbewoners en vrijwilligers van Piëzo.

 • KillFred3Zaterdag 28 september aanstaande zal het Buytenrode muziekfestival op veler verzoek zijn comeback maken. Met een grote variatie aan muziekstijlen zal er van 14 tot en met 23 uur volop gezelligheid en muziek zijn in de zaal van buurtverenging Buytenrode.

 • zwaardslootseweg1Bij een frontale aanrijding tussen twee auto's op de Zwaardslootseweg is woensdagmorgen een gewonde gevallen. De botsing vond plaats in de ochtend, rond half negen, op het gedeelte tussen de Marsmanhove en de rotonde bij de Aïdaschouw.

 • IAfbeelding1 copy copy copy copy copy copyn de week van 23 tot en met 27 september zet De Watersnip uit Buytenwegh zich in voor de week tegen pesten. In deze week staat pesten centraal en zullen lessen rondom dit onderwerp gegeven worden. Op donderdag wordt met de hele school het pestprotocol ondertekend. 

 • 20161231 96607Het Buytenpark staat met ruime voorsprong op de eerste plaats van de wensenlijst voor vuurwerkvrije zones in Zoetermeer. Zo blijkt uit een peiling die de gemeente van 15 juli tot en met 15 september 2019 heeft gehouden via de gemeentelijke website Doemee.

 • Terra CesarFranck 007In de wijk Buytenwegh staat sinds 2013 wijkmuseum het Metrum. Het Metrum werd ontworpen door kunstenaar Hetty Arens in opdracht van Terra Art Projects. In de transparante expositiekubus kunnen wijkbewoners en andere geïnteresseerden hun creatieve uitingen laten zien.

 • FooienpotBuurtvereniging Buytenrode is een ontmoetingsplaats voor alle bewoners uit de buurt. Zij kunnen deelnemen aan wekelijks of maandelijks terugkerende activiteiten, waaronder darten, klaverjassen, bingo, dansen, knutselen of schilderen. De fooienpot van de vereniging werd dit jaar gedoneerd aan stichting Bijzonder.

 • buytenkans 4Wethouder van onderwijs Jan Iedema opende dinsdag 3 september IKC de Buytenkans in Buytenwegh, samen met Sky uit groep 8 en Jaylano van het kinderdagverblijf. Onder grote belangstelling van ouders, alle kinderen en betrokkenen werd de school officieel geopend.

 • skatebaan buytenparkDe Stichting Kwaliteitsteam Buytenpark heeft bij de Nationale Ombudsman een klacht ingediend over enkele ambtenaren van de Zoetermeerse gemeentelijke afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving (VVH). De Stichting vindt dat de ambtenaren stelselmatig de belangen van de stichting negeren.

-goede doel-