Buytenwegh

 • Sponsorovereenkomst voor Pro Patria

  20210719 25702Voorzitter Arie de Korte heeft namens Pro Patria maandag 19 juli een sponsorovereenkomst met SportEmotion ondertekent. Rob Deenen van SportEmotion is al geruime tijd leverancier van turnpakken en trainingspakken van de club en gaat nu Pro Patria 4 jaar ondersteunen als sponsor.

 • Vlag vergoeden of video naar politie

  vlagYVZDe leden van IJsvereniging Zoetermeer stonden raar te kijken toen hun vlag van de mast af was gehaald. Op hun bewakingsbeelden was prima te zien hoe twee dieven de vlag van de club van de mast halen. "Meld jezelf of we gaan naar de politie,' zegt de club.

 • Groep 8 Buytenkans schittert in Stadstheater

   MGL3034Groep 8 van IKC De Buytenkans in Buytenwegh kreeg van Fonds 1818 en het Stadstheater de kans om de eindmusical op te voeren in de grote zaal van het theater. Een mooie kans, want op deze manier konden de leerlingen wat meer bezoekers uitnodigen om te komen kijken.

 • Chinese theetuin bij inZet Buytenwegh

  Chinese Theetuin fotograaf Stichting PiëzoDe wekelijkse cultuur- en kunstworkshop bij de inlooplocatie van inZet Buytenwegh stond afgelopen week in het teken van de Chinese cultuur en kunst. Op de binnenplaats van de locatie werd een heuse Chinese theetuin georganiseerd waar deelnemers diverse soorten Chinese thee konden proeven. Ook de gelukskoekjes ontbraken niet.

 • Circus op Buytenkans

  thumbnail IMG 7947Alle groepen van IKC De Buytenkans in Buytenwegh hebben afgelopen week meegedaan aan een circusvoorstelling in een leuke afsluiting van het schooljaar. Alle kinderen oefenden in hun eigen groep de circusacts, vóór ze meededen aan het optreden.

 • Eigenaresse gestolen rolstoel radeloos

  rolstoelEen bewoonster van de Gershwinrode in Buytenwegh is ernstig gedupeerd nadat haar elektrische rolstoel werd gestolen. Dit gebeurde op donderdag 1 juli rond 17.30 uur.

 • Zomerstartdag voor ouderen het Vonkje bij inZet

  bezoek zoete aarde Het Vonkje 2Om de start van de zomer te vieren worden er bij het Vonkje op drie inlooplocaties van inZet leuke activiteiten zoals een zomerquiz georganiseerd op 13, 14 en 15 juli. Deze activiteiten zijn tevens een inleiding tot de vele andere, leuke activiteiten die deze zomer nog zullen volgen bij het Vonkje.

 • Erelidmaatschap Buytenrode voor juf Tilly

  20210625 2030480 copyBuurtvereniging Buytenrode heeft tijdens de ALV op 25 juni Tilly v.d. Meer (juf Tilly) in het zonnetje gezet. Tilly werd verrast met het erelidmaatschap van de buurtvereniging, waar ze zich al ruim 40 jaar voor inzet.

 • Vaderdag vol superhelden

  20210619 24828In Winkelcentrum Buytenwegh waren zaterdag volop superhelden aanwezig die een verrassing maakten voor hun vader. Alle kinderen mochten namelijk op de foto in een mooi superhelden- of prinsessenkostuum.

 • Les voor studenten TU Delft in Ambachtenwerkplaats

  studenten TU delft les in AWStudenten van de Technische Universiteit uit Delft kregen les van vrijwilligers van de Ambachtenwerkplaats. De studenten ontwikkelen voor hun opleiding een product, maar hadden nog geen kennis over of beschikking tot lockmachines.

 • Samenwerking ‘Gymworld’ krijgt vorm

   Gymworld_okt20_11Gymworld is nu bijna een jaar in gebruik, voor zover dit mogelijk was met de coronamaatregelen, en de samenwerking tussen de gebruikers loopt steeds beter. Wethouder Ter Laak geeft in een memo aan dat de sporthal goed gebruikt wordt en dat ook de horeca en winkel in de hal ingevuld wordt.

 • Phemia loopt Wishwalk met Zoë

  wishwalkAl meer dan 30 jaar zet sportdocente Phemia de Boer zich in voor Make A Wish. Door de pandemie gaan veel dingen anders. Zo ook de WishWalk 2021. Positief als zij is geeft ze hier een mooie twist aan en neemt zij oud-leerlingen mee op haar wandelingen.

 • Oberon keert terug in Buytenpark

  DSC 5748B1Na het succes van 2020 keert de theaterwandeling Oberon in 2021 terug in het Buytenpark Zoetermeer. Oberon is een wandeling door de wereld van de elfen. Normaals gesproken houden de elfen zich verborgen, maar eens per jaar vervaagt de sluier tussen hun wereld en die van de mensen.

 • Minderjarige jongens zwaargewond na steekpartij

  politiewagen upclose copyBij een steekincident zaterdagavond in de wijk Meerzicht zijn 2 minderjarige jongens zwaargewond geraakt. De jonge slachtoffers werden met meerdere steekwonden in hoofd, nek en borst door hulpdiensten aangetroffen. Politie heeft twee jongeren in de leeftijd van 15 en 16 jaar aangehouden wegens betrokkenheid.

 • Nog steeds zorgen over veiligheid fietspad

  scherm zwaardslootsewewegDe ingestorte reling langs het fietspad aan de Zwaardslootseweg in Buytenwegh is tijdelijk dichtgemaakt met dranghekken. Zó! Zoetermeer, die de gevaarlijke situatie meldde, is er echter nog niet helemaal gerust op.

 • Moestuinbakken Ambachtenwerkplaats door NLdoet

  moestuinbakken vullen bij Ambachtenwerkplaats tijdens NLdoetNLdoet was een mooie gelegenheid om een lang gekoesterde wens van betrokkenen bij de Ambachtenwerkplaats in Buytenwegh in vervulling te laten gaan. Moestuinbakken werden bij de werkplaats gemaakt én gevuld.

 • Natuurwaarden Buytenpark prima in orde

  Broedmonitoring 2020Er is met de natuurwaarden in het Buytenpark weinig mis. Zo blijkt uit de Broedvogelmonitoring 2020 Buytenpark-West. Adri Remeeus van opdrachtgever AVN (de Haagse natuurvereniging) ziet twee uitzonderingen: SnowWorld valt een beetje uit de toon en ‘olifantenpaadjes’ van mountainbikers en anderen.

 • Pro Patria gaat weer naar binnen

  IMG 20210519 175208 1aRuim 5 maanden na de lockdown, zijn de lessen van Pro Patria weer opgestart. Eén van de eerste trainingen die weer doorgang vond, waren die van trampolinespringen: de jong talenten gevolgd door de topsport. Ook bij turnen hebben de eerste lessen plaatsgevonden. rel="nofollow"

 • Agenten lichtgewond bij aanhouding

  29BDE7BA 3E51 4D88 BF1D 7FF42A8D652BNa een achtervolging te voet door diverse politieteams is er vrijdagavond een persoon staande gehouden op de Lisztrode in de wijk Buytenwegh. Hierbij raakten twee agenten lichtgewond.

 • Mountainbikeparcours in Buytenpark open

  20210519 24340Afgelopen najaar is door MTB Zoetermeer de jeugdmountainbikeroute in het Buytenpark van Zoetermeer aangelegd. Een bijna twee kilometer lange jeugdroute met ruim 17 hoogtemeters. Het parcours werd woensdag geopend door wethouder Ter Laak, die meteen een rondje meefietste.

-goede doel-